Nieuws

Dit was 2022: onze nieuwe diensten en de populairste artikels

11-01-2023 - De feestdagen zitten erop, 2023 is volop aan de gang. We blikken nog één keer terug op de nieuwe diensten, verbeteringen en meest gelezen artikels van 2022.

Een nieuw kalenderjaar is voor velen onder ons het perfecte moment om nog een laatste keer terug te blikken op wat we hebben bereikt, hoe we daarop kunnen voortbouwen en vooral hoe we het nog beter kunnen doen.

Dat is precies wat we in dit artikel kort willen doen. Al beginnen we het liefst met een welgemeend bedankt aan alle klanten die gekozen hebben om met ons samen te werken voor hun website, onze blogberichten hebben gelezen en onze organisatie sterker hebben gemaakt. Namens het voltallige nomeo-team: merci!

Klaar voor de terugblik op 2022? We duiken er meteen in.

Snelle, veilige en up-to-date diensten

Technologie innoveert voortdurend. Het maakt werken eenvoudiger en efficiënter, maar creëert vaak ook nieuwe mogelijkheden. We volgen die technologische ontwikkelingen op de voet, zodat onze diensten klaar zijn voor jouw ambities.

php voor developersZo hebben we onze hostingpakketten klaargestoomd voor de laatste PHP-versie: 8.2. Developers zullen alweer heel wat nieuws ontdekken in die nieuwe PHP-update, maar ook wie WordPress gebruikt met een recente PHP-versie profiteert van een heleboel prestatieverbeteringen.

Dat snelheid belangrijk is, weten we bij nomeo. Ook wij houden van korte laadtijden van websites (waarover hieronder meer). Maar je website en gegevens moeten ook veilig zijn. Het ISO 27001-certificaat dat we in 2019 behaalden, werd in 2022 voor drie jaar hernieuwd. Met dat certificaat laten we onze klanten weten dat we een sterk systeem hebben voor informatiebeveiliging.

Ook aan veilige communicatie hebben we gewerkt. Voortaan wordt DKIM automatisch ingeschakeld voor wie een nomeo-mailbox heeft. DKIM beveiligt e-mails met een digitale handtekening zodat die onderweg niet kunnen worden gewijzigd. Elk verzonden bericht komt toe zoals je het hebt opgesteld.

Tot slot hebben nog een nieuw product uitgerold: Windows hosting. Wie een website of toepassing wil hosten op basis van Microsofttechnologie, kan nu rekenen op veilige shared Windows hosting.

De meest gelezen artikels van 2022

Met onze artikels helpen we mensen graag aan de slag te gaan met hun domeinnaam, website of mailbox, maar we laten onze klanten ook zelf graag aan het woord. Hieronder zetten we de populairste berichten uit 2022 op een rij.

Edson inspireert: "Dit is het uitgelezen moment om een website op te zetten"

Niemand inspireert beter dan onze klanten. Edson is een snel groeiend advocatenkantoor dankzij een vernieuwende aanpak. Snel groeien brengt natuurlijk ook uitdagingen met zich mee. Om die aan te gaan, omringen ze zich met lokale partners die met hen mee kunnen groeien.

Christoph De Preter heeft ook nog een tip voor starters in een kennisberoep: "Het is nooit makkelijker geweest je te focussen op je kerntaak. Nu is het uitgelezen moment om een website op te zetten en aan de slag te gaan in de cloud."

In een gesprek met Edson kom je meer te weten over hun uitdagingen, ambities en tips.

nieuwe aanwervingen edson

Nieuwe WordPress-versie(s)

WordPress is met voorsprong de populairste software om een website mee te bouwen. Dankzij de uitrol van Full Site Editing wordt dat ook alsmaar gemakkelijker.

In 2022 kwam WordPress met drie upgrades. In versie 5.9 werd een gloednieuw standaardthema voorgesteld. Een versie later werden de designmogelijkheden stevig aangescherpt. En in WordPress 6.1, de laatste upgrade van 2022, kwam er opnieuw een standaardthema bij.

Microsoft 365 voor ondernemers: 5 voordelen

Wil je je werk een productiviteitsboost geven? Dan is Microsoft 365 dé oplossing. Je werkt waar en wanneer je wil, met bekende en gebruiksvriendelijke software. Nog handiger: dankzij synchronisatie op alle toestellen kan je ook efficiënt samenwerken. Maar is er nog veel meer. Wij hebben 5 belangrijke voordelen van Microsoft 365 verzameld in één overzicht.

Praktijk Bloemenweide over de webbuilder: "Een tool die voor iedereen gebruiksvriendelijk is"

Voor wie een website wil maken zonder te moeten programmeren, is de webbuilder een krachtig alternatief. Kindertherapeute Margo bouwde zelf haar website met de webbuilder en plukt daar de vruchten van: "Een eigen website heeft echt impact. Praktijk Bloemenweide heeft veel meer zichtbaarheid gekregen." Ontdek het inspirerende verhaal van Margo.

contactpagina praktijk bloemenweide

Mag je een .be-domeinnaam anoniem registreren?

Wie bezorgd is om persoonlijke gegevens, overweegt misschien om anoniem een .be-domeinnaam te registreren. Al mag dat eigenlijk niet. Foute of onvolledige gegevens wijzen vaak op frauduleuze registraties, maar correcte contactgegevens zijn ook belangrijk om de nodige communicatie over je domeinnaam goed te ontvangen.

12 tips voor een pijlsnelle website

snelle websiteEen website die tien(tallen) seconden blijft laden, we vinden het allemaal vervelend. Zo vervelend, dat we die website vaak geen tweede kans geven.

Zoekmachines zoals Google weten dat en nemen de laadtijd van een website daarom mee als bepalende factor voor de zoekresultaten die worden getoond. In dit artikel hebben we 12 laagdrempelige tips verzameld waarmee jij je website sneller kan maken.

Google Search Console: inzicht in de prestaties van je website

Google Search Console is een van de handigste tools om inzicht te krijgen in de prestaties van je website. Hoe vinden mensen je webpagina's? Wie heeft er een link naar jouw website geplaatst? Zijn er problemen met de mobiele weergaven van bepaalde pagina's? Je ontdekt het allemaal in Google Search Console. Deze kraakheldere gids zet je helemaal op weg om aan de slag te gaan met de gratis tool.

Op naar beter in 2023

We hopen bij nomeo dat we je het voorbije jaar hebben kunnen helpen met het bereiken van je digitale doelstellingen. In 2023 blijven we alvast innoveren. En daar hebben we al enkele dingen voor in petto. Nieuwsgierig? Schrijf je hieronder in op onze nieuwsbrief om als eerste op de hoogte te zijn van de laatste nieuwtjes. Op een goed 2023!

Ontvang handige tips voor je domeinnaam en blijf op de hoogte van de laatste updates en aanbiedingen met onze maandelijkse nieuwsbrief. Krijg je 'm liever niet meer? Afmelden kan net zo eenvoudig als aanmelden.


X