Nieuws

Een hernieuwd ISO 27001-certificaat

11-07-2022 - In 2019 behaalde nomeo een ISO 27001-certificaat, een bewijs dat we alle informatie van onze klanten veilig beheren en bewaren. Na een grondige audit hebben we een hernieuwd certificaat behaald.

Nomeo heeft opnieuw een ISO 27001-certificaat behaald. Na een diepgaande externe audit werd dat certificaat, dat we in 2019 behaalden, hernieuwd voor drie jaar. We vertellen je meer over wat dat certificaat inhoudt en welke impact het heeft op onze klanten.

Data in veilige handen

Het traject naar een ISO 27001-certificaat startte al bijna vijf jaar geleden. Daar hoorden twee doelstellingen bij. De eerste was het opzetten van een Information Security Management System (ISMS). Dat is een beleid waarin wordt uitgestippeld hoe we veilig omgaan met data, maar ook hoe we onze interne communicatie aanpakken of afspraken met klanten en leveranciers behandelen.

De tweede doelstelling was het ISO 27001-certificaat op zich. Met dat certificaat kunnen we onze klanten laten zien dat een veilige omgang met hun data meer dan een verkooppraatje is.

Hernieuwing na een grondige audit

Een ISO 27001-certificaat loopt af na drie jaar. Hoewel er jaarlijks een doorlichting plaatsvindt, is een audit voor een hercertificering een stuk grondiger. Omdat alle basisprocessen al goed zitten, wordt bij iedere bijkomende audit verder ingezoomd op details.

De kritische blik tijdens onze laatste audit heeft een groot voordeel: nieuwe ideeën en verbetermogelijkheden. We hebben dan wel een nieuw ISO 27001-certificaat op zak, op onze lauweren rusten doen we niet. Met elke mogelijke verbetering gaan we de komende maanden aan de slag. We plannen nieuwe projecten, stellen die in werking, gaan na of ze effectief en correct werken en sturen bij waar dat nodig is. Als organisatie gaan we zo voor constante verbetering.

Klanten met een gerust hart

Met het hernieuwde ISO 27001-certificaat vertellen we onze klanten dat we een functioneel systeem hebben voor informatiebeveiliging. Een systeem dat bovendien voldoet aan internationale normen.

Onze klanten en partners mogen gerust zijn. We gaan op een veilige en bewezen manier om met de gegevens die ze ons toevertrouwen.

Ontvang handige tips voor je domeinnaam en blijf op de hoogte van de laatste updates en aanbiedingen met onze maandelijkse nieuwsbrief. Krijg je 'm liever niet meer? Afmelden kan net zo eenvoudig als aanmelden.


X