Nieuws

5 voordelen van Microsoft 365 voor elke ondernemer

23-02-2022 - Efficiënt (samen)werken en communiceren, daar draait het om voor jouw onderneming. Is het tijd voor een echte productiviteitsboost? We geven je 5 redenen om te kiezen voor Microsoft 365.

Je wil vandaag thuis, op kantoor of onderweg kunnen werken. Klanten of collega's moet je makkelijk kunnen bereiken. En dat allemaal op een efficiënte en veilige manier. Microsoft 365 is een grote verzameling van productiviteitstools die je daarbij helpen. Welke voordelen biedt Microsoft 365 precies voor jou als ondernemer? Dat vertellen we je hieronder.

Professionele communicatie voor een goede indruk

Aan de basis van je Microsoft 365-pakket ligt je eigen domeinnaam. Heb je een domeinnaam geregistreerd, dan kan je professionele e-mailadressen aanmaken. Een must have voor elke ondernemer.

Een e-mailadres op basis van je domeinnaam maakt een veel sterkere indruk dan een gratis alternatief. Stel je even voor dat je nieuw tuingereedschap koopt via het web. Na je aankoop krijg je een bestelbevestiging van tuingereedschap16@gmail.com. Welke indruk krijg jij bij het zien van dat e-mailadres? Ben je wel zeker dat het bericht afkomstig is van de webshop waar je net iets gekocht hebt? Of is het toch een spammail?

Zelfs wanneer de e-mail van dat adres legitiem is, vormt het mee het beeld van het bedrijf waarbij je net gewinkeld hebt. De kans is klein dat je het onthoudt als een professionele business.

Een professioneel e-mailadres helpt het imago van je organisatie. Een Microsoft 365-abonnement geeft dat imago nog een extra boost.

5 redenen om te kiezen voor Microsoft 365

1. Werk waar en wanneer je maar wil

In een snel veranderend werklandschap is telewerken niet meer weg te denken. Daarvoor moet je je e-mails en documenten bij de hand hebben, waar je ook aan de slag bent.

Met Microsoft Outlook kan je je e-mails lezen en beantwoorden op verschillende toestellen. Op kantoor kan je een belangrijke e-mail raadplegen op je laptop, thuis of onderweg kan dat net zo eenvoudig via je smartphone. Microsoft 365 zorgt er ook voor dat je contactpersonen, agenda en takenlijst gesynchroniseerd worden op alle apparaten, zodat je makkelijk kan overschakelen.

Microsoft 365-abonnementen zijn meer dan alleen e-mailen in Outlook. Kies je voor een van de Business-formules, dan krijg je bovenop een ruime mailbox ook toegang tot OneDrive, de bekende Office-toepassingen en communicatietools zoals Microsoft Teams. Ook bestanden in die programma's worden gesynchroniseerd op alle toestellen.

2. E-mail die meegroeit met je bedrijf

Microsoft 365 is een sterke tool die je helpt beter en efficiënter te werken. Groeit je bedrijf? Dan kan je professionele communicatie meegroeien.

Ben je zelfstandig ondernemer? Dan is een exchange-mailbox vandaag misschien voldoende. Werf je nieuwe mensen aan, dan kan je gemakkelijk nieuwe e-mailadressen en mailboxen toevoegen. Wil je upgraden naar een Microsoft 365-formule met meer mogelijkheden? Dat kan zonder problemen.

Flexibiliteit is een belangrijke sleutel tot het succes van je onderneming. Microsoft 365 helpt je bij elke stap die je als ondernemer zet.

Hoe kies je de juiste formule? Onze gids helpt je het Microsoft 365-pakket te kiezen dat bij jou past.

3. Technologie die up-to-date blijft

Technologie evolueert ontzettend snel. Het voordeel daarvan is dat de programma's waarmee we werken steeds sneller, slimmer en krachtiger worden. Al is het soms moeilijk al die updates te volgen. Voor je 't weet, werk je met een verouderde versie van bepaalde software.

Kies je voor Microsoft 365, dan hoef je je geen zorgen te maken over die updates. Je hebt niet alleen een professioneel e-mailadres met je eigen domeinnaam, maar werkt ook met software die automatisch geüpdatet wordt, op àlle toestellen waarop je de Microsoftprogramma's gebruikt.

4. Een veilige omgeving voor e-mail

Ongewenste e-mails zijn niet alleen een vervelend fenomeen, maar mogelijk ook gevaarlijk. Phishingmails liggen nog vaak aan de basis van security-incidenten bij bedrijven. Omdat we veel meer telewerken, wordt verwacht dat het aantal incidenten verder toe zal nemen.

Microsoft zorgt met Outlook voor een veilige e-mailomgeving, waar je ook werkt. Microsoft heeft robuuste spamfilters die helpen het aantal phishingmails terug te dringen. Verschillende beveiligingssystemen zorgen ervoor dat ook belangrijke bestanden in OneDrive, Teams of SharePoint beschermd worden tegen hackers.

5. Handige extra's en integraties

Microsoft 365 is niet zo maar een verzameling kantooroplossingen. Elk programma heeft uitgebreide functies. Outlook is een gebruiksvriendelijke mailbox, maar herbergt ook contactpersonen, een agenda en takenlijstjes. En er is meer.

Kies je voor een van de Business-abonnementen, dan krijg je samenwerkingstools zoals Teams en OneDrive die naadloos met elkaar integreren. Dat geldt ook voor de Office-programma's. Een Word-documentje kan eenvoudig bewaren in OneDrive, delen met collega's in Teams of doorsturen via e-mail.

Wil je alles uit de kast halen, dan kan je bijvoorbeeld Bookings (voor afspraken), Sway (voor interactieve rapporten) of Forms (voor het verzamelen van feedback) gebruiken. Je merkt het: productief werken is niet alleen afhankelijk van je krachtige laptop. Microsoft 365 helpt je overal efficiënt (samen) te werken.

Microsoft 365 is er voor elke ondernemer

Een goede indruk hangt van meer dan alleen je product of website af. Perceptie is ook belangrijk. Een professioneel e-mailadres helpt je een goede indruk te maken in alle communicatie. Dankzij de waaier aan productiviteitstools van Microsoft 365 kan je onderneming efficiënt en veilig groeien.

Ontvang handige tips voor je domeinnaam en blijf op de hoogte van de laatste updates en aanbiedingen met onze maandelijkse nieuwsbrief. Krijg je 'm liever niet meer? Afmelden kan net zo eenvoudig als aanmelden.


X