Nieuws

Terugblik op 2021: onze nieuwe diensten en de meest gelezen artikels

17-01-2022 - Het jaar 2021 zit erop. Daarom werpen we nog een laatste blik op de nieuwe diensten, verbeteringen en onze meest gelezen artikels uit het afgelopen jaar.

Bij de start van een nieuw jaar staan we graag nog even stil bij het kalenderjaar dat erop zit. Het voltallige nomeo-team heeft er zich dagelijks op toegelegd je website veilig online te houden en je te ondersteunen bij de volgende stappen in je succesverhaal.

Flexibele en veilige webhosting

We hebben in 2021 verschillende verbeteringen en nieuwigheden geïntroduceerd. Onze shared hostingpakketten kregen 3 nieuwe functies voor nog meer flexibiliteit. Je kan extra FTP-gebruikers toevoegen waarmee je (tijdelijk) collega's of partners toegang verleent tot je hostingpakket. Met WebDav kan je makkelijker samenwerken op je webruimte. Read only-gebruikers voor je databank maken het dan weer mogelijk externe toepassingen beperkte toegang te geven tot die database.

veilige hostingDat technologie niet stilstaat, weten we bij nomeo als geen ander. We hebben onze hostingpakketten ook klaargestoomd voor de meest recente PHP-versie: 8.1. Vooral developers zullen heel wat nieuws ontdekken in PHP 8.1.

Naast flexibiliteit, is ook de veiligheid van je website en data van levensbelang. Het ISO 27001-certificaat dat we in 2019 behaalden, werd in 2021 opnieuw geaudit, met positief resultaat. ISO 27001 is een wereldwijd erkende norm op vlak van informatiebeveiliging. Met onze certificatie laten we zien dat we data goed beheren en beveiligen.

Tot slot hebben we nog enkele nieuwe diensten uitgerold. Je kan sinds vorig jaar kiezen voor managed WordPress hosting. Het uitgangspunt daarvan is eenvoudig. Jij concentreert je op de inhoud van je website, het nomeo-team zorgt ervoor dat die snel, veilig en functioneel is.

Onze meest gelezen artikels van 2021

In 2021 hebben we ook tal van blogs gepubliceerd die je helpen alles uit je domeinnaam en website te halen. De 9 meest gelezen artikels zetten we hieronder graag nog even in de schijnwerpers.

Tal van nieuwe functies in Microsoft Teams

Microsoft Teams heeft het voorbije jaar tientallen nieuwe functies gekregen. Sommige upgrades hebben de manier waarop we kunnen communiceren en samenwerken grondig verbeterd. Denk maar aan dynamische vergaderingen, een nieuwe presentatiemodus en nagelnieuw whiteboard.

In een eerste overzicht kom je meer te weten over de vernieuwde presentatiemogelijkheden in Teams. In een tweede overzichtje hebben we de laatste nieuwigheden van 2021 in Teams voor je verzameld.

de nieuwe view switcher in microsoft teams

Efficiënter werken in Microsoft 365

Teams is bijzonder populair, maar de Microsoft 365-pakketten hebben veel meer in hun mars. De bekende Office-programma's zoals Word, PowerPoint en Excel zijn al jaren een begrip. Outlook is een van de meest gebruikte e-mailprogramma's. Maar in elk van die apps in Microsoft 365 zitten tal van functies verborgen die je helpen efficiënter (samen) te werken. Wij hebben 9 van die functies uitgelicht waarmee je straks nog productiever aan de slag kan.

Een Q&A met onze supportmedewerkers

Onze supportmedewerkers zijn een belangrijk aanspreekpunt. Ze helpen je een domeinnaam te registreren, je mailbox goed in te stellen of een website op te zetten. Maar onze vakmannen gaan nog verder dan dat. In een Q&A met drie van onze supportmedewerkers leer je meer over hoe hun werkdag eruitziet.

Aan de slag met een professioneel e-mailadres

E-mail blijft dé manier van communiceren. Misschien heb jij in 2021 voor het eerst een domeinnaam geregistreerd, ben je aan het bloggen gegaan of ben je zelf een bedrijf gestart. En dan is je eigen, professioneel e-mailadres belangrijk. Wil je dat @hotmail.com-adres eindelijk achterlaten? Dan helpen we je bij het kiezen van een sterk e-mailadres, het maken van een mailbox en de configuratie van je favoriete e-mailprogramma. De weg naar jouw succes ligt helemaal open.

professioneel communiceren met eigen e-mailadres

Het Domain Name System: een gids

Zonder het Domain Name System (meestal afgekort tot DNS) hebben we geen internet zoals we dat vandaag kennen. Het werkt als een gigantisch telefoonboek waarin een IP-adres kan worden opgezocht voor een specifieke domeinnaam.

Duik je dieper in het DNS, dan merk je dat dat systeem complexer wordt. Toch hoef je niet alles te weten om je domeinnaam en website goed in te stellen. Je kan terecht in onze glasheldere gids over het Domain Name System om meer te lezen over de werking van het systeem en welke DNS-records je kan instellen op je domeinnaam.

Nieuwe WordPress-versie

WordPress voert regelmatig updates uit aan zijn systeem. Soms zijn dat kleine wijzigingen en patches, maar vorig jaar kwam er ook een ingrijpende upgrade: Full Site Editing.

Met Full Site Editing zet WordPress de eerste stappen naar een what you see is what you get-systeem. Je bouwt met andere woorden een website waarbij je elke wijziging meteen ook ziet. Kom je daar graag meer over te weten? Hier lees je wat nieuw is in de laatste WordPress-versie.

Bovenaan in Google met een WordPress-website

wordpressMisschien heeft de nieuwe versie van WordPress je overtuigd het contentmanagementsysteem zelf te gebruiken. Zodra je website klaar is, wil je graag zoveel mogelijk bezoekers.

Om meer bezoekers te ontvangen, kan je je website optimaliseren voor zoekmachines.

Optimaliseren betekent eigenlijk: zoekmachines zoals Google helpen om je website beter te begrijpen. Die acties helpen je hoger in de zoekresultaten te verschijnen en zo meer verkeer naar je website te genereren. Deze 12 tips helpen je specifiek je WordPress-website te optimaliseren voor Google.

Een website maken zonder programmeerkennis

Voor sommige mensen is WordPress een grote stap. Gelukkig zijn er ook andere tools waarmee je een website kan maken, zonder daarvoor programmeerkennis te moeten hebben. Onze webbuilder is daar het perfecte voorbeeld van.

De nomeo-webbuilder helpt je een functionele en professionele website te creëren via het klik-en-sleepprincipe. Je klikt een element aan, sleept het naar de goede plaats en bewaart de wijziging. Meer hoef je niet te doen om je website te maken. Hebben we je nieuwsgierigheid geprikkeld? Ontdek hoe je in 8 stappen en enkele uren werk een volledig professionele website lanceert.

Varianten op je .be-domeinnaam opsporen

Reputatieschade wil je koste wat kost vermijden. Om je bedrijfs- en merknaam te beschermen tegen phishing, kan je gratis een lijst opvragen van .be-domeinnamen die mogelijk je rechten schaden.

Die lijst van varianten kan je helpen domeinnamen op te sporen die misbruik maken van jouw goede naam. Stel je misbruik vast, dan kan je de domeinnaamhouder in kwestie contacteren. Grove inbreuken kan je melden bij DNS Belgium.

Meer én beter in 2022

We hopen bij nomeo dat we je in 2021 hebben kunnen helpen in het verwezenlijken van digitale ambities. Maar in 2022 willen we graag nog meer doen. Daar hebben we al wat voor in petto. Benieuwd naar die aankomende updates? Die krijg je hier te lezen. Of via onze nieuwsbrief, waarvoor je je hieronder kan inschrijven. Op een succesrijk 2022!

Ontvang handige tips voor je domeinnaam en blijf op de hoogte van de laatste updates en aanbiedingen met onze maandelijkse nieuwsbrief. Krijg je 'm liever niet meer? Afmelden kan net zo eenvoudig als aanmelden.


X