Nieuws

De nieuwste functies in Microsoft Teams

13-12-2021 - Microsoft introduceert bijna maandelijks nieuwe functies in Microsoft Teams. De belangrijkste nieuwigheden van de voorbije maanden verzamelen we hier.

Microsoft Teams krijgt regelmatig nieuwe functies. Eerder dit jaar gaven we al een overzicht van 10 nieuwe features die je moet kennen, maar intussen zijn er alweer een pak nieuwigheden bijgekomen in Microsoft Teams. De meest interessante zetten we voor je op een rij.

Start nieuwe chat in nieuw venster

Wanneer je aan de slag bent met een document in Microsoft Teams en je een chatgesprek opent, dan sluit je dat document. Voor dat mankementje heeft Microsoft nu de mogelijkheid gelanceerd nieuwe chatgesprekken in een nieuw venster te openen. Handig, zeker wanneer je met collega's via chat wil overleggen over een bepaald document.

Om chatgesprekken automatisch in een nieuw venster te openen, klik je op de drie puntjes bovenaan in Microsoft Teams. Klik je daar op 'Instellingen', dan zie je de optie om nieuwe chats te openen in het hoofdvenster of een nieuw venster. Kies je voor 'Nieuw venster', dan starten je volgende chats automatisch in een apart venster.

Naast al bestaande chats kan je via een nieuw icoontje het gesprek ook openen in een nieuw scherm.

chat in nieuw venster openen

Volledig nieuw whiteboard

Microsoft heeft een nagelnieuw whiteboard gemaakt. Meer dan 40 sjablonen, sticky notes, reacties en de mogelijkheid om de achtergrondkleur en het rasterontwerp van je whiteboard te wijzigen zijn maar enkele nieuwigheden.

Microsoft heeft zelf een volledig overzicht klaar van alle nieuws in het whiteboard. Wij zijn alvast fan van het nieuwe bord en tools.

Nieuwe sneltoetsen

Sneltoetsen kunnen je tijd besparen wanneer je ze goed kent, maar ze zijn ook belangrijk voor mensen die alleen met hun toetsenbord navigeren. Microsoft voegde recent nieuwe sneltoetsen toe aan Microsoft Teams.

Via de drie puntjes bovenaan kan je het menu openen, waar je vervolgens op 'Sneltoetsen' kan klikken. Wie alleen een toetsenbord gebruikt, kan Ctrl + E indrukken en /toetsen typen om het overzicht van alle shortcuts te openen.

nieuwe sneltoetsen in teams

Beantwoord een specifiek chatbericht

Het valt wel eens voor dat je een ouder chatbericht wil beantwoorden. Soms is het dan niet duidelijk welk bericht je precies beantwoordt. Daar heeft Microsoft Teams nu een oplossing voor.

Voortaan kan je een ouder chatbericht rechtstreeks beantwoorden. Ga met je muisaanwijzer naar het bericht dat je wil beantwoorden, klik op de puntjes naast de emoji's en klik op 'Beantwoorden'. Het bericht waarop je antwoord, wordt ook weergegeven in het vak waarin je typt. Je antwoord kan je eronder plaatsen.

Live transcriptie van opnames inschakelen

Meetings opnemen in Microsoft Teams, je hebt het misschien al eens gedaan. Nieuw is dat je nu ook live transcripties kan inschakelen voor die opnames.

Om dat te doen ga je, in een meeting, naar 'Meer acties'. Daar kan je nadien de live transcriptie starten, die automatisch gemaakt wordt.

700 nieuwe emoji's

De set emoji's in Microsoft Teams in van 85 naar maar liefst 800 gegaan. Je kan nu uit 9 verschillende groepen emoji kiezen, zoals handgebaren, mensen en activiteiten. Desktopgebruikers kunnen ook zoeken naar een specifieke emoji. Die optie is voor mobiele Teams-gebruikers (voorlopig) nog niet aanwezig.

de nieuwe view switcher in microsoft teams

Nog meer nieuws in Teams

De 6 bovenstaande nieuwe features in Microsoft Teams zijn maar een greep uit alle nieuwigheden. Ook dit voegde Microsoft de voorbije maanden toe:

  • Via 'Instellingen' kan je onder 'Apparaten' nu de microfoongevoeligheid automatisch aanpassen.

  • Vergeet je soms een meeting op te nemen? In Teams heb je nu de optie om opnames automatisch in te schakelen.

  • Organisatoren van meetings kunnen verschillende mensen tegelijkertijd in de spotlights zetten, waardoor hun video of profielfoto vastgemaakt wordt.

Hulp nodig met Microsoft 365?

Wil je aan de slag met Microsoft 365 en Teams? Ontdek onze abonnementen of kies een Microsoft 365-pakket op maat dankzij onze handige keuzegids. Via ons gratis telefoonnummer, live chat of e-mail helpen onze vakmannen je met plezier bij de aankoop of configuratie van Microsoft 365.

Ontvang handige tips voor je domeinnaam en blijf op de hoogte van de laatste updates en aanbiedingen met onze maandelijkse nieuwsbrief. Krijg je 'm liever niet meer? Afmelden kan net zo eenvoudig als aanmelden.


X