Nieuws

3 nieuwe functies in onze shared hostingpakketten

11-05-2021 - We hebben 3 nieuwe functies in onze shared hostingpakketten uitgerold. Welke dat zijn, wat ze betekenen en waar je ze vindt in ons controlepaneel, ontdek je hier.

Onze klanten geven vaak suggesties om onze diensten te verbeteren. En daar luisteren we naar. We hebben drie nieuwe functies klaar in onze hostingpakketten. Je kan nu extra FTP-gebruikers toevoegen, WebDav inschakelen en read only-toegang verlenen tot de database van je website.

Wat die nieuwigheden inhouden en hoe je ze inschakelt in ons controlepaneel, lees je hieronder.

Extra FTP-gebruikers toevoegen

Je kan nu extra FTP-gebruikers toevoegen, naast de hoofdgebruiker van een shared hostingpakket. Daarmee maak je gemakkelijk een (tijdelijk) account aan voor een collega, partner of externe partij zoals een webdesigner, om hen toegang te verlenen.

Elke extra gebruiker krijgt een eigen folder in het hostingpakket. Bestanden die daarin worden gezet, zijn niet leesbaar voor andere gebruikers.

Om een extra FTP-gebruiker toe te voegen, ga je naar de details van je hostingpakket. Onderaan de pagina onder 'Overzicht' vind je het vak 'FTP Extra Users' terug. Klik op 'Gebruiker toevoegen', vul de open velden in en sla tenslotte de nieuwe gebruiker op.

email forwarding instellen

WebDav

Met behulp van WebDav kan je bestanden direct op je webruimte delen, bewerken en opslaan. Je kan zelf gebruikers aanmaken en hen toegang geven tot hun eigen folders. Die gebruikers kunnen dan verbinding maken met de server en krijgen hun opslagruimte te zien als een netwerkschijf met een eigen driveletter.

Hoewel extra software nodig kan zijn, wordt WebDav standaard ondersteund door de meeste besturingssystemen.

Wil je Webdav inschakelen? Ga naar je hostingpakket in ons controlepaneel, klik op het tabblad 'Geavanceerd' en schakel helemaal onderaan WebDav in. Zodra je het schakelaartje aan zet, kan je gebruikers toevoegen.

email forwarding instellen

Read only-gebruikers voor database

Niet elke toepassing heeft de volledige toegang tot de database van je website nodig. Daarom kan je voortaan ook read only-gebruikers aanmaken voor je databank. Read only-gebruikers kunnen de gegevens in de database lezen, maar kunnen niets wijzigen, toevoegen of verwijderen. Voor (externe) toepassingen voor bijvoorbeeld rapportering, is zo'n read only-gebruiker handig en veiliger.

Read only-gebruikers voor je database voeg je toe via je hostingpakket, onder het tabblad 'Databank'.

Met die nieuwe functies komen we tegemoet aan vragen van onze klanten. Heb je zelf een voorstel voor een verbetering of nieuwigheid? Laat het ons snel weten!

Ontvang handige tips voor je domeinnaam en blijf op de hoogte van de laatste updates en aanbiedingen met onze maandelijkse nieuwsbrief. Krijg je 'm liever niet meer? Afmelden kan net zo eenvoudig als aanmelden.


X