Nieuws

23 maart 2012

Ook .brussels toegewezen aan DNS

dns baat .bruseel uit

De Brusselse overheid heeft de uitbating van de .brussel domeinnaam extensie gegund aan DNS.be, die nu ook al het beheer doet van de .be domeinnamen en afgelopen week ook de .vlaanderen gegund kreeg.

IT-vakblad Datanews weet dat de uitbating van de .brussel domeinnaam extensie zou zijn gegund aan DNS.be. Het bestek bevat heel wat gelijkenissen met het bestek van de Vlaamse overheid voor het beheer van de .vlaanderen-suffix. Daarom is het geen verrassing dat er voor DNS.be gekozen is, nadat die eerder ook al de uitbating voor 10 jaar van de .vlaanderen tegewezen kreeg.

 

Rijkelijk laat

De Brusselse overheid heeft pas op 7 maart, via de vzw visitbrussels, de openbare aanbesteding voor .brussel uitgeschreven. Er was buitenlandse interesse en ook het Belgische Sensirius bekijk het dossier. De laatste had wel kritiek omdat de vereisten veel te restrictief waren en er weinig engagement was van de Brusselse overheid. Het is daarom zeer waarschijnlijk dat DNS.be de enige kandidaat was. DNS heeft nu 6 dagen om zijn aanvraag in te dienen en tegen 12 april een volledig dossier op te maken naar ICANN.

 

Oostenrijks platform

DNS gaat samenwerken met Nic.at, de Oostenrijkse registry. Naar eigen zeggen is het platform van DNS niet geschikt voor de nieuwe domeinnaam extensies. Daarom zal de eerste 3 jaar het Oostenrijkse platform gebruikt worden voor .vlaanderen en .brussels. DNS werkt intussen aan een eigen, Belgisch platform hebben.

 

3 nieuwe TLD's

Er zullen dus mogelijk 3 nieuwe, Belgische internet extensies bijkomen in 2013 : .vlaanderen, .brussels en .gent. Een .antwerpen komt er niet. ISOC, de internet society, stelt zich vragen bij het mogelijke succes van de nieuwe extensies. Ook bedrijven zijn bezorgd over de extra kosten voor het veiligstellen van hun merknamen. De prijzen voor de registratie van de nieuwe domeinnamen zijn nog niet bekend.

 


Tags : .brussels, DNS.be, new gTLD

Diensten

Tools

Over Nomeo

ISOIEC 27001

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2018 © Nomeo bvba - Nomeo Internationaal : Nederland
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief