Nieuws

20 april 2012

new gTLD programma nogmaals uitgesteld

ICANN logo

ICANN's lekke toepassing voor het indienen van nieuwe TLD's blijft offline. Hierdoor wordt de deadline voor indienen van dossiers nogmaals uitgesteld.

ICANN slaagt er na bijna 10 dagen nog steeds niet in om de TAS-toepassing terug online te brengen. TAS, het TLD Application Systeem, is de toepassing die gebruikt wordt voor het indienen van dossiers voor nieuwe domeinnaam extensies. ICANN haalde de toepassing offline nadat bekend werd dat de online toepassing gegevens lekte, waardoor indieners ook andere dan hun eigen dossiers konden inkijken.

Deadline uitgesteld

ICANN zou uiterlijk dinsdag 17 april de toepassing terug beschikbaar maken, maar dit blijkt nog altijd niet gelukt. Hierdoor wordt ook de 2 de deadline van 20 april voor het indienen van de dossiers gemist. Een nieuwe datum is nog steeds niet gecommuniceerd.

Alle krediet kwijt

Een downtime van 4 dagen wordt door de internetgemeenschap op hoongelach onthaald. Te meer omdat ICANN zelf aan de indienende partijen een zeer hoge beschikbaarheid afdwingt. ICANN maakt hiermee zijn eigen positie nog moeilijker. Eerder kreeg ICANN veel kritiek op het new gTLD programma en in maart werd duidelijk dat de organisatie ook het rootbeheer niet zomaar krijgt toegekend.

Vervolg

Een nieuwe timing is nog niet gekend, maar het staat in de sterren geschreven dat het hele schema voor de introductie van nieuwe domeinextensies nu zal uitgesteld worden. Het kan dan nog zeker tot midden 2013 duren voor effectief de domeinnaam extensie beschikbaar wordt voor registratie.


Tags : ICANN, new gTLD, dotBrand, internetextensies

Diensten

Tools

Over Nomeo

ISOIEC 27001

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2020 © Nomeo bvba
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief