Nieuws - 23 juli 2012

.kids.us stop er mee

.kids.us stopt er mee

Vanaf 27 juli 2012 is het niet meer mogelijk om .kids.us-domeinnamen te registreren. Registry Neustar stopt met het aanbieden van de kindvriendelijke extensie. 

 

In september 2003 kondigde Neustar de opening van het .kids.eu aan. Het moest een kindvriendelijke omgeving op het internet worden waar kinderen minder dan 13 jaar veilig kunnen spelen, leren en surfen. Via manuele en geautomatiseerde controles zou Neustar ervoor zorgen dat de content op de websites kwalitatief goed en veilig zou blijven. Neustar is de registry voor .us-domeinen.

 

Weinig succes

Neustar geeft in een persbericht het wijzigende internet-landschap als reden voor de stopzetten van de .kids.us-extensie. Daarbij verwijst het naar technische evoluties als "parental control"-functies in browsers en bijkomende veiligheidsmaatregelen bij internet service providers. Het feit is echter dat er slechts enkele honderden websites, meestal Amerikaanse, actief zijn op een .kids.us-domeinnaam. De beslissing werd genomen door het Amerikaanse Departement of Commerce.

 

Stopzetting

Het is vanaf 27 juli daarom niet meer mogelijk om een nieuwe domeinnaam te registreren. Ook voor domeinnamen die vervallen zal het niet meer mogelijk zijn om die te verlengen. Op 27 juli 2013 valt dan definitief het doel over de .kids.eu-domeinnaam. Alle nog resterende domeinnamen worden dan door de registry gewist.

 

 

Gerelateerde berichten


Tags : .kids.us, .us, neustar

Diensten

Tools

Over Nomeo

ISOIEC 27001

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2018 © Nomeo bvba - Nomeo Internationaal : Nederland
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief