Nieuws - 27 juni 2012

ICANN weer in de problemen

ICANN logo

Nauwelijks enkele weken nadat ICANN een veiligheidsprobleem moest opbiechten is het weer raak. De introductie van nieuwe TLD's zal opnieuw uitgesteld worden.

 

De introductie van nieuwe domeinnaam extensies lijkt uit te draaien op een echte vaudeville. Nu blijkt weer dat het systeem voor het bepalen van de prioriteit van de dossiers, een soort digitaal boogschietspel, niet accuraat werkt. Hierdoor worden sommige partijen ernstig benadeeld. ICANN haalde het systeem daarom afgelopen weekend offline.

 

Vertraging

Een eerder datalek in het systeem voor de aanvraag van nieuwe extensies zorgde al voor een vertraging van ruim 2 maanden. Ook nu is het zo goed als zeker dat de timing niet gehaald zal worden. Doelstelling was om tegen 12 juli de volgorde van de behandeling van de aanvragen vast te leggen.

 

Alternatieve procedures

Intussen lijkt er een levendige discussie te zijn ontstaan over het nut van de prioriteitsbepaling. ICANN kan "slechts" een 500-tal dossiers gelijktijdig behandelen. De volgende dossiers zouden minimaal 6 maanden moeten wachten. Stemmen gaan nu op om te werken met een korting van 25.000 USD voor wie zijn aanvraag niet prioritair behandeld wil zien worden. Ook bij dat systeem blijven er een aantal vragen, want wat gebeurt er bij extensies waar verschillende partijen dezelfde extensie hebben aangevraagd.

 

Praag meeting

Hoe het nu verder moet zal vermoedelijk deze week duidelijk worden. ICANN heeft deze week een belangrijke meeting in Praag. Daar werd ook bekend gemaakt dat Kurt Spritz de nieuwe, tijdelijk program manager wordt van het New gTLD programma, nadat Michael Salazar zijn ontslag indiende. Of dat ontslag iets te maken heeft met de veelvoud aan problemen is niet duidelijk. ICANN herhaalde dat het dit project op een professionele wijze wil afwerken.

 

Lijst van aangevraagde extensies

Bekijk hier de volledige lijst van de aangevraagde 1930 domeinnaam extensies.

 

 

Gerelateerde berichten


Tags : new gTLD, ICANN

Diensten

Tools

Over Nomeo

ISOIEC 27001

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2018 © Nomeo bvba - Nomeo Internationaal : Nederland
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief