Nieuws

19 september 2011

EUDid geeft 9000 domeinnamen vrij

Op 24 oktober geeft EURid, de beheerder van de .eu domeinnaam, 9000 domeinnamen vrij die onrechtmatig geregistreerd werden door een Chinese studente.

De bijna 9000 domeinnamen werden door de Chinese studente, Zheng, geregistreerd bij de landrush periode van de .eu domeinnamen. Ze bestudeerde de afgewezen aanvragen van bedrijven die tijdens de sunrise periode een aanvraag indienden, om ze daarna zelf te registreren. De geregistreerde domeinnamen werden later tegen grof geld te koop aangeboden. Zeker duizend bedrijven zouden enkele honderden tot duizenden euro's betaald hebben om hun domeinnaam terug te krijgen.

De domeinnamen werden in 2006 al door EURid al geblokkeerd. Sindsdien loopt er een juridische procedure. Die is nu gewonnen door EURid op basis van de registratievoorwaarden. Daarin staat dat een domeinnaam niet de rechten van derden schenden, niet ter kwader trouw mogen geregistreerd worden en niet uit winstbejag.

De domeinnamen worden vrijgegeven volgens de normale procedure. Ze gaan nu 40 dagen in quarantaine en zullen rond 24 oktober 2011 vrijgegeven worden. Om speculatie te vermijden, zullen de domeinnamen vrijgegeven worden verspreid over een periode van 48 uur. Hiermee moet het speculanten moeilijker gemaakt worden.

Bekijk de lijst van vrij te geven domeinnamen


Tags : eurid, .eu, zheng

Diensten

Tools

Over Nomeo

ISOIEC 27001

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2018 © Nomeo bvba - Nomeo Internationaal : Nederland
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief