Nieuws - 31 juli 2012

5 miljoen .nl domeinnamen bereikt

SIDN logo

Gisteren is de 5 miljoenste .nl-domeinnaam geregistreerd, meldt SIDN met gepaste trots. Per dag komen er netto gemiddeld 1500 bij.

 

Maandagochtend rond 2:00 werd de kaap van de 5.000.000 .nl-domeinnamen overschreden. Het was een particulier - Marion Gerritsen - die haar eigen naam registreerde : mariongerritsen.nl. De nieuwbakken eigenares mag naast haar domeinnaam ook een nieuwe iPad in gebruiknemen, geschonken door SIDN.

 

.nl : zakelijk domein

Het zijn vooral bedrijven die .nl domeinnamen registreren. Intussen hebben bijna alle ondernemers één of meerdere .nl domeinnamen en ze verwachten ook dat aantal nog verder op te trekken in de komende jaren. Social media blijven een grote driver te zijn in de groei van het aantal domeinnamen in Nederland

 

Groei persoonlijke domeinnamen

Intussen heeft ook 21% van alle Nederlandse huishuidens een domeinnaam. Dit jaar zou dat aantal zelfs nog met 3% stijgen tot 24%. Hierdoor zal de stijging dit jaar groter zijn bij particuliere domeinnamen dan bij zakelijke domeinnamen.

 

Nog cijfers

Per dag komen er netto ongeveer 1500 nieuwe .nl-domeinnamen bij, terwijl er dagelijks 2.5 miljoen keer opgezocht wordt of een domeinnaam nog vrij is. Op de nameservers van SIDN komen er 1 miljard queries toe, waarvan 94% IPv4 verkeer is. Dat vertegenwoordigt ongeveer 554 GB aan dataverkeer per dag.

 

Vergelijking met andere landen

Met 5 miljoen actieve domeinnamen moet Nederland nog Duitsland en het Verenigd Koninkrijk laten voorgaan, maar als je rekening houdt met het aantal inwoners dan scoort Nederland als beste leerling van de klas met 28 domeinnamen per 100 inwoners. België heeft ongeveer 12 domeinnamen per 100 inwoners.

 

 

Gerelateerde berichten


Tags : .nl, SIDN

Diensten

Tools

Over Nomeo

ISOIEC 27001

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2018 © Nomeo bvba - Nomeo Internationaal : Nederland
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief