Nieuws

WordPress 6.4: nieuw standaardthema en efficiënter werken

28-11-2023 - WordPress 6.4 is een feit. De laatste nieuwe release van 2023 brengt opmerkelijke nieuwigheden mee. Benieuwd? Hieronder verkennen we de interessantste verbeteringen.

WordPress 6.4 is de derde en laatste grote release van het CMS dit jaar. Ook nu kreeg de site editor een heleboel upgrades én heeft WordPress een nieuw standaardthema klaar.

Nieuw thema: Twenty Twenty-Four

Twenty Twenty-Four is het derde standaardthema dat volledig bestaat uit blokken. Met die blokken kan je op een makkelijke en intuïtieve manier je website bouwen, zonder te hoeven sleutelen aan de broncode.

WordPress heeft Twenty Twenty-Four ontwikkeld met drie doelgroepen in het achterhoofd: kleine ondernemingen, artiesten en bloggers. Het nieuwe thema omvat meer dan 35 sjablonen en patronen om meteen mee aan de slag te gaan. Perfect dus voor wie een moderne website wil bouwen in WordPress.

WordPress Twenty Twenty-Four

Betere organisatie van blokken

De lijstweergave van blokken geeft in één oogopslag de structuur van je pagina weer. Handig voor korte blogposts, maar af en toe nog overweldigend voor complexere websites. WordPress rolt daarom regelmatig verbeteringen uit van die lijstweergave.

Nieuw in versie 6.4 is dat je blokgroepen zelf een naam kan geven. Dat laat je toe de weergave beter te organiseren en je website efficiënter te bewerken.

geef blokgroepen zelf een naam in WordPress

Upgrade van command palette

Het command palette werd voor het eerst geïntroduceerd in WordPress 6.3 en heeft een flinke upgrade gekregen. Met dat palet kan je tal van taken uitvoeren via makkelijke zoekopdrachten, zoals een nieuwe blogpost toevoegen.

Visueel is het commandopalet overzichtelijker geworden, maar er zitten ook nieuwe opdrachten in. Dankzij de suggesties die je krijgt bij het typen, heb je in een handomdraai te actie gevonden die je wil uitvoeren.

vernieuwd commandopalet in WordPress 6.4

Patronen ordenen in categorieën

Patronen zijn kant-en-klare elementen die je kan toevoegen aan je website. In plaats van tekst, afbeeldingen en een call-to-action apart toe te voegen, kan je een patroon kiezen die alle elementen combineert. Je voegt kortom alles sneller toe aan je website in een mooi design.

Die patronen kan je nu zelf sorteren in hun eigen categorie. Denk maar aan folders zoals "Alle patronen", "Zelf gemaakte patronen" en "Bannerpatronen". WordPress heeft ook het ook makkelijker gemaakt die patronen te filteren, waardoor je ze sneller terugvindt.

bewaar patronen zoals je zelf wil in WordPress 6.4

Nieuwe mogelijkheden voor afbeeldingen

WordPress 6.4 brengt ook nieuwe mogelijkheden mee om afbeeldingen te gebruiken op je website. We lichten de meest interessante kort uit.

  • Je kan achtergrondafbeeldingen toevoegen in groepblokken om je website een creatief extraatje te geven. Handig voor banners of om een specifiek element op je pagina meer cachet te geven.

  • WordPress 6.4 heeft nu ook een lightboxfunctie. Dankzij een lightbox kunnen bezoekers op een afbeelding klikken om die in een groter formaat te bekijken, zonder de pagina te hoeven verlaten.

  • Dankzij de nieuwe previewfunctie in de lijstweergave, kan je snel zien waar afbeeldingen precies staan in je content.

WordPress 6.4 samengevat

Een toegankelijke en efficiënte ervaring, het staat centraal in WordPress 6.4. Dankzij een strakkere organisatie van blokken en patronen, heb je nog meer overzicht tijdens het bouwen van je website. En dan is er ook het nieuwe standaardthema, vol interessante templates en patronen.

Een nieuwe WordPress-versie betekent ook nieuwe prestatieverbeteringen. Die zijn voornamelijk voelbaar in de laadtijden van je website.

Wil je aan de slag met WordPress? Ontdek onze WordPress-hosting. Of neem onze uitgebreide handleiding erbij om zelf je WordPress-site te maken.



Bron afbeeldingen: Wordpress

Ontvang handige tips voor je domeinnaam en blijf op de hoogte van de laatste updates en aanbiedingen met onze maandelijkse nieuwsbrief. Krijg je 'm liever niet meer? Afmelden kan net zo eenvoudig als aanmelden.


X