Nieuws

Dit zijn de meest gelezen artikels van onze online help in 2020

18-01-2021 - Er staan bijna 200 artikels in onze online help. Welke vragen het vaakst gesteld werden het voorbije jaar, ontdek je in dit overzicht.

Kan je een domeinnaam registreren wanneer je nog geen website hebt? Hoe installeer je WordPress? En wat doet een nameserver eigenlijk? Ontdek welke artikels in onze online help het vaakst gelezen werden het afgelopen jaar.

De meest gelezen artikels in de online help

1. Hoe installeer ik mijn nomeo-mailbox?

Een domeinnaam is niet alleen het adres van je website, maar is ook de basis voor gepersonaliseerde e-mailadressen. In plaats van Gmail, Outlook of een andere gratis e-maildienst, kan je e-mailen met een adres dat eindigt op je domeinnaam. Het voordeel? Je communicatie loopt een stuk professioneler.

Registreer je een domeinnaam bij nomeo, dan krijg je daar een mailbox gratis bovenop. We vinden het belangrijk dat je meteen aan de slag kan met je idee of business. Onze klanten helpen we dagelijks hun mailbox goed in te stellen op hun computer, smartphone of tablet, maar we hebben ook instructies voor je klaar wanneer je dat liever zelf doet.

2. Ik heb nog geen website. Kan ik nu al een domeinnaam registreren?

Je kan op elk moment een domeinnaam registreren, ook zonder een website klaar te hebben. We raden je zelfs aan niet te lang te wachten met de registratie van je nieuw idee of de naam van je onderneming.

De registratie van domeinnamen verloopt volgens het zogenaamde first come, first served-principe. Dat wil zeggen dat iemand die als eerste een domeinnaam registreert, daar ook eigenaar van is. En je voorkomt natuurlijk liever dat iemand met jouw favoriete domeinnaam aan de haal gaat.

Eens je je domeinnaam hebt geregistreerd, hoef je die niet meteen te gebruiken. Je kan rustig verder bouwen aan je nieuwe website. Gebruik je hem in tussentijd graag toch al, dan kan je een e-mailadres aanmaken op je domeinnaam, om meteen een professionele start te maken.

3. Hoe installeer ik mijn nomeo-mailbox in Outlook?

Outlook is het populairste programma op Windowscomputers om e-mails te versturen en te ontvangen. Helemaal handig is dat je ook functies zoals een agenda, contactenlijst en taken kan gebruiken om je (werk)dag goed te organiseren.

Wil je je mailbox instellen in Outlook? Dan kan je dit stappenplan gebruiken. Voor de mobiele versie van Outlook hebben we ook een stappenplannetje.

4. Waarvoor kan ik een domeinnaam gebruiken?

Het eerste waaraan je denkt bij een domeinnaam? Dat is een website. Af en toe worden ze zelfs als synoniem van elkaar gebruikt. Maar domeinnamen hebben meer in petto.

Heb je nog geen website klaar, dan kan je je domeinnaam koppelen aan je profiel op sociale media, zoals LinkedIn. Leuk om te solliciteren, bijvoorbeeld. Die koppeling wordt gemaakt door URL-forwarding en is helemaal gratis.

Hierboven hebben we het ook al gehad over professionele e-mailadressen. Ook daarvoor is je domeinnaam de onmisbare basis. Stel je liever, voor nu, gewoon je idee veilig als domeinnaam? Dat kan. Je hoeft een domeinnaam niet meteen actief te gebruiken.

5. Wat is een nameserver?

Het internet is één groot netwerk van computers. Die hebben allemaal een uniek IP-adres, die uit een hele reeks cijfers bestaan. Voor computers gemakkelijk om te onthouden en gebruiken, voor ons is het net wat minder aangenaam. Daarom werden domeinnamen in het leven geroepen. Die verwijzen op hun beurt naar een IP-adres van bijvoorbeeld een website.

Alleen: hoe weet een computer nu wat we bedoelen wanneer we een domeinnaam intypen? Daar zorgen nameservers voor. Een nameserver zorgt voor de vertaling van een domeinnaam naar een IP-adres en omgekeerd. Een website is daarom ook alleen bereikbaar wanneer er twee of meer nameservers zijn ingesteld op een domeinnaam.

6. Hoe kan ik het IP-adres van een website vinden?

Elke website neemt een bepaalde ruimte in op een server en krijgt z'n eigen IP-adres. Soms kan het handig zijn te weten wat nu het IP-adres is van jouw website. Of dat van een andere website.

Om dat IP-adres te achterhalen, kan je een commando gebruiken op je computer. Nog eenvoudiger is om het even op te zoeken via ipzoeken.be.

7. Hoe kies ik een goede domeinnaam?

Wanneer je een domeinnaam wil registreren, moet die keuze er meteen recht op zitten. Het is het unieke adres van je website en vormt de basis voor je e-mailadressen.

Wat zijn nu belangrijke dingen om rekening mee te houden wanneer je een domeinnaam bedenkt? Het allerbelangrijkst is de duidelijkheid ervan. Zal iedereen je domeinnaam begrijpen wanneer ze hem zien op je visitekaartje? Kan iedereen je domeinnaam correct spellen wanneer ze die horen? Als je die vragen volmondig met ja beantwoordt, zit je op de goede weg.

Benieuwd naar meer do's en don'ts? Daarvoor kan je terecht in onze startersgids.

8. Wat zijn de voorwaarden van gratis webhosting?

Wist je dat je één jaar lang gratis webhosting krijgt bij je nieuwe domeinnaam? We willen onze klanten een complete service bieden, van domeinnaam tot website. Eens je je domeinnaam hebt geregistreerd, kan je meteen - en gratis - je webhosting activeren. Net zoals een mailbox.

Dat is meteen ook onze enige voorwaarde: dat je je domeinnaam bij nomeo vastlegt. Geen kleine lettertjes, geen aankoopverplichtingen. Heb je de webhosting na een jaar niet meer nodig, dan kan je die stopzetten zonder zorgen.

9. Hoe kan ik WordPress installeren?

WordPress is hét populairste systeem om een website mee te bouwen. Handig voor een blog, maar ook voor een uitgebreide bedrijfswebsite of webshop.

Waarom is WordPress nu zo'n populair systeem? Eens je het activeert, krijg je meteen een raamwerk waarmee je aan het werk kan. Over de lay-out van en content op je website heb je de volledige controle. Wil je een contactformulier toevoegen of een webwinkel opstarten? Dat doe je dankzij de honderden kant-en-klare plugins.

Klinkt overtuigend, niet? Zodra je een webhostingpakket activeert, kan je WordPress installeren met één klik. Hoe je dat aanpakt, leggen we je hier uit. In enkele ogenblikken kan je starten met bouwen aan je website.

10. Hoe kan ik mijn website uploaden?

Een domeinnaam, die heb je geregistreerd. Meteen daarna heb je ook de webruimte geactiveerd en je website heb je misschien eerder al gebouwd. Wat nu gedaan?

Je eigenlijke website - dat is de lay-out, de teksten, foto's en meer - moet nog op je webruimte worden geplaatst. Daar heb je een zogenaamde FTP client voor nodig. FTP staat voor File Transfer Protocol en is, kort gezegd, het programma dat je helpt lokale bestanden naar een server te uploaden.

We begrijpen dat dat wat complex klinkt. Zeker wanneer je voor het eerst met een website aan de slag gaat. We hebben een duidelijke handleiding voor je klaar, zodat je je website naadloos online kan zetten.

11. Kan ik mijn bestaande mailboxen naar nomeo verhuizen?

Wanneer je je domeinnaam en website naar nomeo wil verhuizen, dan wil je dat ook je mailboxen volgen. En dat is geen enkel probleem.

Maak het jezelf helemaal gemakkelijk en schakel een van onze verhuisexperts in. Die kan je contacteren via ons gratis telefoonnummer, live chat of e-mail. Samen met jou maken we een duidelijk plan op voor een vlekkeloze verhuis.

Heb je andere vragen? Onze online help en verklarende woordenlijst staan vol handige artikels en instructies om je te helpen.

Ontvang handige tips voor je domeinnaam en blijf op de hoogte van de laatste updates en aanbiedingen met onze maandelijkse nieuwsbrief. Krijg je 'm liever niet meer? Afmelden kan net zo eenvoudig als aanmelden.


X