Nieuws

6 redenen om te kiezen voor een .be-domeinnaam

25-11-2020 - Kiezen voor een .be-domeinnaam, daar zijn heel wat voordelen aan verbonden. Waarom .be een goede keuze is, dat vertellen we je hier.

Wil je een domeinnaam registreren voor je nieuwe online project? Dan denk je niet alleen na over een geschikte naam, maar ook over een passende domeinnaamextensie.

Veruit de populairste domeinnaamextensie is .be. Waarom de Belgische extensie ook voor jouw idee een goede keuze is, leggen we je hieronder uit aan de hand van 6 voordelen van een .be-domeinnaam.

1. Vertrouwen

Een .be-domeinnaam wekt vertrouwen op bij Belgische internetgebruikers. De extensie is niet alleen een factor die bepaalt of we een domeinnaam betrouwbaar vinden. Naast een beveiligde verbinding, is .be ook een belangrijke reden om een website te vertrouwen.

2. Herkenbaarheid

De eerste domeinnaamextensie waar Belgen aan denken? Da's .be. Herkenbaarheid zorgt ervoor dat mensen je domeinnaam gemakkelijker onthouden, maar draagt ook bij aan een goede indruk. En die goede indruk is belangrijk wanneer iemand je domeinnaam voor het eerst ziet op een visitekaartje, in een e-mailhandtekening of hoort in een reclamespotje.

3. Versterk je merk

Vrijwel iedereen associeert .be met een Belgisch bedrijf of initiatief. Dat klinkt logisch, maar toch is het een belangrijk voordeel. Als je kiest voor een .be-domeinnaam, vertel je meteen waar je onderneming gevestigd is en wie je wil bereiken. Je versterkt met andere woorden het Belgische karakter van je organisatie.

4. Veiligheid

DNS Belgium spant zich actief in om van .be een veilige zone te maken. Onmiddellijke controle van registratiegegevens en het snel offline halen van malafide websites helpen van .be een kwaliteitsgarantie te maken. Een garantie die ook op jouw website of webshop afstraalt.

Je kan je .be-domeinnaam zelf ook extra beschermen. Met een domain lock voorkom je dat je domeinnaam onrechtmatig verhuisd wordt. Dankzij DNSSEC kan je de instellingen van je domeinnaam beschermen voor cybercriminelen die hem proberen te kapen.

5. Goed in Google

Wanneer Google ziet dat je domeinnaam op .be eindigt, heeft de zoekmachine door dat je mikt op een Belgisch publiek. Dat kan een voordeel opleveren in de zoekresultaten in België.

Maar er is ook een onrechtstreeks voordeel aan verbonden. Zien we een .be-domeinnaam in de zoekresultaten van Google of een andere zoekmachine, dan associëren we dat meteen met betrouwbaar en relevant. Dat betekent dat we ook sneller doorklikken naar websites die eindigen op .be. Meer bezoekers betekent op zijn beurt weer een betere positie in zoekmachines. Kortom: je wordt beter en vaker gevonden op het web.

6. Helemaal niet duur

Geen onbelangrijk pluspunt: een .be-domeinnaam is helemaal niet duur. Meer nog: de prijs van 8 euro per jaar maakt .be zelfs een van de goedkoopste domeinnaamextensies. Wist je trouwens dat je nog meer voordeel doet wanneer je je domeinnaam meteen voor 10 jaar registreert? Dan betaal je maar 6 euro per jaar.

Een .be-domeinnaam registreren?

Ontvang handige tips voor je domeinnaam en blijf op de hoogte van de laatste updates en aanbiedingen met onze maandelijkse nieuwsbrief. Krijg je 'm liever niet meer? Afmelden kan net zo eenvoudig als aanmelden.


X