Nieuws

11 domeinnaamextensies die werken voor techbedrijven

16-02-2021 - Start je een nieuw techbedrijf en twijfel je nog welke domeinnaam je best registreert? Wij hebben een lijstje met 11 domeinnaamextensies die werken voor ondernemers in de techwereld.

Een van de belangrijkste beslissingen die je moet maken wanneer je een nieuw techbedrijf opstart? Dat is beslissen welke domeinnaam je wil registreren.

Je domeinnaam is het adres van je website, maar zorgt ook voor een eerste indruk van je bedrijf. Een indruk die meteen goed moet zijn als nieuwkomer, wil je een breed publiek of investeerders aantrekken.

Innoveren met een domeinnaam

Een .be-domeinnaam is een logische keuze. De Belgische domeinnaamextensie is perfect voor een bedrijf dat actief is in België en wordt door consumenten en ondernemers geassocieerd met betrouwbaarheid. Mag het meteen internationaler, dan kan je een .com-domeinnaam registreren.

Zowel .be als .com zijn populaire domeinnaamextensies. Dat heeft het voordeel dat ze door vrijwel elke internetgebruiker herkend worden. Maar net omdat beide extensies zo populair zijn, is je favoriete domeinnaam misschien al door iemand anders geregistreerd.

Gelukkig kan je kiezen uit meer dan 1.000 alternatieven. Technologie staat voor innovatie. En hoe kan je dat beter benadrukken dan met een originele domeinnaamextensie? Onze 11 suggesties zetten je alvast op weg.

11 domeinnaamextensies voor techbedrijven

1. .ai

Hoewel het eigenlijk de officiële landenextensie van het eiland Anguilla is, is .ai bijzonder populair onder bedrijven die inzetten op artificiële intelligentie. De extensie is dan wel in opmars, de kans is groot dat je gewenste domeinnaam nog beschikbaar is in het ccTLD.

2. .io

De tweede landenextensie in ons lijstje is .io. De extensie is het ccTLD van het Brits Indische Oceaanterritorium, maar kan net zoals .ai door iedereen geregistreerd worden. De afkorting IO (of I/O) staat voor input/output en wordt doorgaans geassocieerd met technologie. Een extra voordeel: Google beschouwt .io als een generieke domeinnaamextensie (zoals .com of .net). De zoekmachine associeert je website dus niet met de eilandengroep waar de extensie toe behoort.

3. .tech

Eenvoudig en krachtig, daar is .tech het perfecte voorbeeld van. De nieuwe domeinnaamextensie is geschikt voor start-ups, bloggers en gevestigde waarde in de technologiewereld. Het suffix is intussen bekend bij het grote publiek en zorgt er ongetwijfeld voor dat ze je domeinnaam meteen onthouden.

4. .app

Meteen nadat .app in 2018 uitgerold werd, was de nieuwe extensie een hit. Het achtervoegsel wordt beheerd door Google en is perfect voor applicatiebouwers of een bedrijf dat een specifiek app wil lanceren. Om .app voor je website te gebruiken, moet je een SSL-certificaat instellen.

5. .dev

De kern van elk techproduct is een sterk team van developers. De domeinnaamextensie .dev is een goede keuze voor alles wat met programmeren te maken heeft: tools, platforms, blogs of programmeertalen of zelfs een intranet waar je code kan testen. Net zoals .app, wordt .dev gerund door Google en moet je een SSL-certificaat hebben voor je website.

6. .network

Nog een nieuwe domeinnaamextensie die veelal met technologie wordt geassocieerd, is .network. Denk maar aan een netwerk van servers of telecommunicatiehubs. Maar ook wanneer je bijvoorbeeld een nieuwe tool voor online meetings op de wereld wil loslaten, is .network een goede keuze voor je domeinnaam.

7. .digital

We doen vandaag bijna alles online. Met een .digital-domeinnaam toon je je publiek of klanten dat je klaar bent voor alles digitaal. Zit het woord digital in je bedrijfsnaam verwerkt? Dan kan je met een creatieve domeinnaam uitpakken die eindigt op .digital.

8. .software

Net zoals .app, is .software een goede extensie wanneer je een app of programma wil verkopen. Het voordeel van een .software-domeinnaam, is dat je product niet alleen met een mobiele app geassocieerd wordt, maar een veel bredere lading dekt.

9. .cloud

Het is intussen al miljoenen keren gezegd en geschreven: de cloud is de toekomst. De nieuwe extensie .cloud hoort bij de populairste van de klas en past perfect bij ondernemers die cloudoplossingen, Software as a Service (SaaS) of andere clouddiensten aanbieden. Techreuzen zoals Amazon hebben alvast hun .cloud-domeinnaam geregistreerd.

10. .solutions

Technologie draait rond problemen oplossen. Of het nu over gloednieuwe software gaat, online tutorials of een uitgebreide FAQ, het heeft allemaal zijn plaats op een .solutions-domeinnaam. Je bezoekers weten meteen waar ze de oplossing kunnen vinden.

11. .computer

De .computer-extensie is handig voor bedrijven die computers of computeronderdelen bouwen, maar ook voor retailers, herstellers of bloggers die een online computermagazine willen uitbrengen. Maar omdat de computerindustrie een flexibel begrip is, werkt een .computer-domeinnaam ook voor developers of reviewers.

Probeer onze domeinnaamwizard

Er zijn heel wat originele en zelfs innovatieve keuzes mogelijk voor je domeinnaam. Vind je de keuze voor de juiste extensie moeilijk? Probeer dan onze domeinnaamwizard. Die helpt je de goede domeinnaamextensie(s) te vinden op basis van je doelstellingen, branche en regio.

Ontvang handige tips voor je domeinnaam en blijf op de hoogte van de laatste updates en aanbiedingen met onze maandelijkse nieuwsbrief. Krijg je 'm liever niet meer? Afmelden kan net zo eenvoudig als aanmelden.


X