Nieuws

Dit was 2023: onze hoogtepunten en mooie klantverhalen

11-01-2024 - Het nieuwe jaar is alweer volop aan de gang. We blikken nog één keer terug op onze hoogtepunten, nieuwe diensten en meest gelezen artikels van 2023.

Een nieuw kalenderjaar, voor velen onder ons is het een uitgelezen moment om nog een laatste blik te werpen op de hoogtepunten van de voorbije 12 maanden. Zo'n terugblik is onmisbaar om plannen te maken voor 2024.

Dat is precies wat we vandaag willen doen. Al starten we 't liefst met jullie te bedanken. Voor het vertrouwen in onze hosting, voor de schitterende samenwerking en voor het volgen van onze blogs. Aan al onze klanten, partners en volgers: hartelijk dank!

Klaar om samen door 2023 te gaan? Let's go.

Accreditatie van ICANN

Nomeo kreeg dit jaar een accreditatie van ICANN. Een verwezenlijking om trots op te zijn. We zijn pas de derde Belgische registrar die zo'n erkenning van ICANN op zak mag steken.

Die accreditatie betekent ook voor onze klanten goed nieuws. Domeinnamen worden rechtstreeks geregistreerd in honderden extensies, zonder tussenpartijen. Dat zorgt voor scherpere prijzen en sterkere ondersteuning.

Partner van Belnet voor overheidsdomeinnamen

Nog mooi nieuws: ook de komende 4 jaar beheren we, samen met Belnet, duizenden domeinnamen van overheidsdiensten, onderzoekscentra en hogeronderwijsinstellingen.

Na 7 jaar samenwerken hebben we al heel wat mooie zaken gerealiseerd. Belnet rekent al sinds 2016 op onze private label-diensten voor de registratie en het beheer van domeinnamen. We hebben ontzettend veel zin in het vervolg van ons partnerschap.

Een gloednieuw controlepaneel

Het voorbije jaar hebben we ook een gloednieuw controlepaneel gelanceerd. Dat werd ontwikkeld met één doelstelling: een snelle en efficiënte beheerervaring.

Het dashboard werd opnieuw georganiseerd, zodat je intuïtiever kan navigeren tussen domeinnamen, administratie en andere diensten. Door te kiezen voor slide-ins werd het ook een stuk sneller.

En natuurlijk heeft het controlepaneel ook een nieuw jasje gekregen. De vernieuwde look is moderner en sluit beter aan bij onze huisstijl. Nieuwsgierig? Verken hier het nieuwe dashboard.

Stevige infrastructuur

Je website en mailbox moeten altijd bereikbaar zijn. Ze zijn immers het kloppende hart van je onderneming. Daarom hebben we grondig geïnvesteerd in onze infrastructuur.

We hebben een wereldwijd netwerk van DNS-servers gebouwd dat ervoor zorgt dat je website dag en nacht bereikbaar is, waar ook ter wereld. Zo'n globaal netwerk zorgt voor efficiënte opzoekingen en garandeert de stabiliteit van onze servers. Valt een server uit? Dan neemt een andere het werk meteen over. Jouw diensten zijn gewapend tegen alle mogelijke incidenten.

Je reputatie in goede handen

Kwaadwillige registraties komen vaker en vaker voor. Helaas zijn ze ook moeilijk op te volgen. Hoe kom je erachter dat iemand onrechtmatig profiteert van jouw reputatie? En wat doe je als je dat ontdekt?

Samen met merkenspecialist Remarkable Europe hebben we een domeinnaambewakingsdienst gelanceerd. Die spoort inbreukmakende domeinnamen op over de hele wereld. Bovendien brengen we je niet zomaar op de hoogte, maar staan je ook bij met concreet advies bij de overname of schrapping van die domeinnamen.

Veel gelezen in 2023: klantverhalen

Met onze artikels helpen we jullie graag aan de slag te gaan met je domeinnaam, website of mailbox. Maar belangrijker nog: we geven graag het woord aan onze klanten. Artikels die terecht bij de populairste van 2023 horen.

NOAX: voorloper in AI-technologie

NOAX bouwt CRM-systemen die volledig op maat zijn van hun klanten. Elk systeem is kortom uniek. Nog uniek is dat NOAX ook AI-technologie verwerkt in die software.

Al zorgt die bijzondere aanpak ook voor uitdagingen. Want hoe integreer je AI in een bepaalde branche, zoals een elektronica-webshop? "AI is up-to-dat tot 2021, maar is niet mee met de actualiteit van vandaag", vertelt Cedric Van Wassenhove. "De uitdaging bestaat erin om nuttige toepassingen te vinden om specifieke branches verder te helpen met artificiële intelligentie."

noax

Remarkable Europe: "Domeinnamen hebben merkenwereld snel volwassen gemaakt"

Met meer dan 35 jaar ervaring en merken van over de hele wereld onder hun hoede, mag je Remarkable Europe gerust een huishoudnaam noemen in de merkenwereld. Hoe hebben zij die wereld zien veranderen op digitaal vlak?

"Vroeger had je genoeg aan een faxnummer. Tot domeinnamen zijn komen opzetten. Plots moest zowat iedereen een eigen domeinnaam hebben", vertelt Louis-Philip Cattoir daarover. Hij zag de merkenwereld in sneltempo volwassen worden.

remarkable europe

Faromedia gaat vol voor service op maat van de klant

Tijd is een waardevol goed. Dat weet ook Ronald Casteleyn, zaakvoerder van Faromedia. Daarom zetten hij en z'n team vol in op service.

"Kennisdeling is daarom ontzettend belangrijk", weet Ronald. "Door te werken met vaste freelancers en sterke partners, blijven we veel informatie uitwisselen. Die kennisdeling helpt ons mee te blijven, maar op zo'n manier dat onze service altijd op de eerste plaats blijft staan."

ronald casteleyn

Qloq: "Een website is het luik naar de wereld"

Sociale media zijn niet weg te denken. Maar een website blijft onmisbaar voor ondernemers. "Het is een uitstalraam voor je business", merkt Luc Van Quickelberge op. De co-founder van Qloq vat het zo samen: "Het eerste wat mensen doen wanneer ze een bedrijfsnaam horen, is die online opzoeken. Ze googelen ernaar of typen de URL in en vinden je website."

Starters raadt Van Quickelberge aan te experimenteren. "Je moet niet wachten tot een website helemaal perfect is. Het is veel belangrijker dat het project er staat", zegt hij. Mensen bezoeken een website om iets specifiek te doen. "Daaraan beantwoorden is belangrijker dan een perfecte website."

luc van quickelberge

Op naar een innovatief 2024

We hopen dat we je het voorbije jaar hebben kunnen helpen met jouw online doelstellingen. Eén ding ligt vast: in 2024 blijven we innoveren. En daarvoor hebben we al enkele dingen in petto. Nieuwsgierig? Schrijf je hieronder in op onze nieuwsbrief om als eerste op de hoogte te zijn. Op een succesvol 2024!

Ontvang handige tips voor je domeinnaam en blijf op de hoogte van de laatste updates en aanbiedingen met onze maandelijkse nieuwsbrief. Krijg je 'm liever niet meer? Afmelden kan net zo eenvoudig als aanmelden.


X