Startersgids

Maak van je website een succes in 10 stappen


Startersgids

 

Het aantal consumenten en ondernemingen dat online koopt en verkoopt blijft toenemen. KMO's die het wereldwijde web gebruiken als verkoops-, communicatie- en marketingkanaal groeien bovendien sneller dan degene die dat niet doen. Klanten worden sneller, beter en efficiënter bereikt dankzij een digitale aanwezigheid.

Met onze startersgids zetten we je op weg in 10 handige stappen.

 

1. Claim je plek op het web

Een domeinnaam is het adres van je website en vormt de basis voor een professioneel e-mailadres. Met een domeinnaam neem je de controle over je eigen plek op het internet.

.

 

 

2. Maak indruk met e-mails

Met een e-mailadres op basis van je eigen domeinnaam creëer je een betrouwbare en professionele indruk. Bovendien vergroot het je naamsbekendheid en werkt het efficiënter dan een gratis e-mailadres.

 

 

3. Creëer een unieke website

Een website is een handige en goedkope manier om jouw product of dienst onder de aandacht te brengen en verkopen. Natuurlijk zijn er miljoenen websites te vinden op het internet. Daarom is het belangrijk om voor unieke en professionele website te kiezen.

 

 

4. Promoot jezelf

Nu je een domeinnaam, professioneel e-mailadres en unieke website hebt, is het tijd om jezelf in de kijker te zetten. Dat kan je doen door te adverteren via klassieke kanalen of op het internet.

Vergeet niet je domeinnaam toe te voegen aan visitekaartjes of de handtekening van je e-mails en vraag kennissen en vrienden om mee het nieuws te verspreiden.

 

 

5. Be social

Sociale media zoals Facebook, Twitter en LinkedIn krijgen dagelijks honderden miljoenen bezoekers. Een goudmijn die ook jij kan bereiken.

Creëer een pagina op die kanalen en ga in gesprek met klanten of prospecten. Je kan ook een originele wedstrijd organiseren of nieuws publiceren over je nieuwe dienst. Zorg ervoor dat klanten jouw ambassadeur worden.

 

 

6. Sterke content

Een website behoort meer te zijn dan een catalogus of etalage. Zorg dus voor actuele, waardevolle en innovatieve content die een directe link heeft met jouw activiteiten. Zo bouw je een sterke reputatie op in jouw vakgebied. Bezoekers, prospecten en klanten zullen graag terugkeren naar je website.

Bezoekers zullen goede content bovendien delen. Je bereik wordt groter, zoekmachines zullen je website hoger waarderen. Wat op zijn beurt voor een groter aantal bezoekers zal zorgen. Breng de bal aan het rollen met jouw unieke verhaal.

 

 

7. Wijs de weg

Een goed product, sterk verhaal en relevante content zijn bijzonder belangrijk. Natuurlijk wil je bezoekers ook overhalen om mee op jouw kar te springen.

Verkoop je je product online? Kunnen prospecten je contacteren voor gedetailleerde informatie? Maak aan bezoekers, prospecten en klanten op een originele, krachtige manier duidelijk wat van hen verwacht wordt door ze aan te zetten tot actie.

 

 

8. Weet wie je bezoeker is

Een nieuwe dienst lanceren, een andere optimaliseren, telkens is het belangrijk om te weten wie je bezoekers, prospecten en klanten zijn. Creëer daarom een nieuwsbrief waarop bezoekers zich kunnen abonneren, geef een e-book uit via je website of organiseer een promotie. Bezoekers geven daarvoor graag contactgegevens in ruil. Zo ontdek je wie je doelpubliek is en kan je rechtstreeks communiceren op hun maat.

 

 

9. Meten is weten

Brengen bezoekers veel tijd door op een bepaalde pagina? Of haken ze net af op een andere? Meet welke pagina's succesvol zijn en welke niet. Met die resultaten kan je vervolgens de inhoud of vormgeving van je webpagina's optimaliseren.

Daarnaast kan je opvolgen waar je bezoekers vandaan komen, op welke plaats ze je website verlaten en hoe vaak bezoekers overgaan tot de aankoop van je product. Krijg inzicht in je bezoeker en website.

 

 

10. Blijf kritisch

Je komt al een eind ver met de bovenstaande tips. Toch kan het een goed idee zijn om feedback of advies in te winnen van specialisten in hun vak. Op die manier kom je vaak tot nieuwe inzichten die je kan inzetten om jouw website en product of dienst te onderscheiden van de massa. Een kleine aanpassing is soms een wereld van verschil.

Domeinnaam registreren

.  

Meer extensies registreren

Verhuis uw domeinnaam

Premium support

Premium

Support

Aantal klanten

5 531

Klanten

Domeinnamen in beheer

20 004

Domeinnamen in beheer

Diensten

Tools

Over Nomeo

ISOIEC 27001

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2020 © Nomeo bvba
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief