Venezuela - .ve

De Bolivariaanse Republiek Venezuela is een land in het noorden van Zuid-Amerika en grenst aan de Caribische Zee en de Atlantische Oceaan in het noorden, Guyana in het oosten, Brazilië in het zuiden en Colombia in het westen. Voor de Venezolaanse kust liggen Aruba, Bonaire, Curaçao, Isla Margarita en Trinidad en Tobago. Venezuela heeft een oppervlakte van 912.050 km² en telt 26,8 miljoen inwoners.

 

.com.ve domeinnaam

Venezolaanse vlag

De .com.ve domeinnaam is de officiële Venezolaanse domeinnaam extensie voor commerciële doeleinden.

 • Lengte : 3 tot 63 karakters
 • Toegelaten karakters : a tot z, 0 tot 9 en koppelteken (-)
 • IDN : Neen
 • Specifieke regels : Nee. Geen beperkingen
 • Registry : Centro Nacional de Tecnologias de Informacion
 • Opmerkingen : Makkelijk te registreren. Iedereen kan een .com.ve domeinnaam registeren.

 

kaart van Venezuela

Feiten over Venezuela

 • Aantal inwoners : 26,8 miljoen (2009)
 • Hoofdstad : Caracas
 • Talen : Spaans
 • Munteenheid : bolivar (VEF)
 • Telefoon prefix : +58
 • domeinnaam extensie : .ve

Economie

De winning van olie is goed voor een derde van het bnp van Venezuela en ruim 80% van de export. Een tweede belangrijk mijnbouwproduct is ijzererts. De winning van steenkool gebeurt nog in de deelstaat Táchira. Van groter belang zijn de enorme bauxietvoorraden in de deelstaat Bolívar. Verder wordt in Venezuela goud gevonden en is de winning van diamanten en zeezout van belang. In de (verre) toekomst zou ook nog zwavel, fosfaat, mangaan en nikkel gewonnen kunnen worden. Een centrum van metaalverwerkende industrie wordt ontwikkeld bij La Fría (deelstaat Táchira), waar gietstukken voor motoren en machines geproduceerd worden. De metaalverwerkende industrie produceert verder auto's, tractoren, machines, huishoudelijke elektrische apparaten en constructiematerialen. Traditioneel is de textielindustrie van belang. De belangrijkste landbouwproducten zijn maïs, koffie, peulvruchten, diverse soorten bananen, suikerriet en katoen; verder worden er pinda's, citrusvruchten, uien, tomaten, cacao, tabak en groenten verbouwd.

Toerisme & cultuur

In Venezuela is er veel actief toerisme in de Orinoco-jungle, het Andesgebergte, de waterrijke rivieren, de uitgestrekte savannevlakten en de enorme Nationale Parken (43 !) die meer dan 16% van het nationale grondgebied beslaan. Ook de talrijke grotten en koraalbodems rondom de diverse eilanden lenen zich uitstekend voor avontuurlijk en wetenschappelijk toerisme. Venezuela heeft 3000 kilometer Caribische zandstranden. Er zijn drukbezochte badplaatsen of uitgestorven gebieden. De hoofstard Caracas ligt in een schilderachtige vallei aan de noordkust. De stad is een bruisende metropool met bijna vijf miljoen inwoners. Bezienswaardig zijn de Plaza Plaza Bolívar, met de zeventiende-eeuwse kathedraal, het Casa Natal de Bolívar, geboorteplaats van Simón Bolívar en de Santa Capilla, een negentiende-eeuwse neo-Gothische kerk gebouwd naar voorbeeld van de Saint Chapelle in Parijs. Voor de toerist die zon, strand en gezelligheid zoekt, is Margarita echter een uitstekende bestemming, de Venezolaanse variant op de Zuid-Europese Méditerranée.

 

Meer over Venezuela


Tags : .ve, .com.ve, Venezuela, Venezolaanse domeinnaam

domeinnaam

Domeinnaam registreren

.  

Meer extensies registreren

Verhuis uw domeinnaam

Diensten

Tools

Over Nomeo

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2018 © Nomeo bvba - Nomeo Internationaal : Nederland
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief