Paraguay - .py

De Republiek Paraguay is een land in centraal Zuid-Amerika. Het grenst in het noorden aan Bolivia, in het oosten aan Brazilië en in het zuiden en westen aan Argentinië. De naam van het land betekent "water dat naar de oceaan vloeit". Paraguay heeft een oppervlakte van 406.752 km² en telt ongeveer 7 miljoen inwoners (2009).

 

.com.py domeinnaam

Paraguayaanse vlag

De .com.py domeinnaam is de officiële Paragauyaanse domeinnaam extensie.

 • Lengte : 3 tot 63 karakters
 • Toegelaten karakters : a tot z, 0 tot 9 en koppelteken (-)
 • IDN : Neen
 • Specifieke regels : Nee.
 • Registry : NIC PY
 • Opmerkingen : Makkelijk te registreren. Iedereen kan een .com.py domeinnaam kopen.

 

kaart van Paraguay

Feiten over Paraguay

 • Aantal inwoners : 7 miljoen (2009)
 • Hoofdstad : Asunción
 • Talen : Spaans en Guaraní
 • Munteenheid : guaraní (PYG)
 • Telefoon prefix : +595
 • domeinnaam extensie : .py

Economie

Paraguay heeft een markteconomie die opvalt door een grote informele sector. Van de economisch actieve bevolking is 45% werkzaam in landbouw en veeteelt, 23% in de industrie en 35% in handel en diensten. Behalve de nieuwe belangrijke producten als soja en katoen vooral de verbouw van maïs, tabak, suikerriet, tarwe, rijst en bananen van belang zijn. De veehouderij is traditioneel een belangrijke sector; de rundvee- en varkenshouderij produceren vooral voor de export, terwijl de intensieve veehouderij en pluimveeteelt vooral voor de binnenlandse markt produceren. Paraguay is arm aan delfstoffen. Er zijn voorraden aardgas, aardolie, marmer en kwartszand aanwezig maar die kunnen nog niet rendabel geëxploiteerd worden. Voor de energievoorziening is de enorme waterkrachtreserve van de Río Paraná zeer belangrijk. Van de totale geregistreerde uitvoer zijn de belangrijkste producten katoen, sojabonen, gevolgd door hout, plantaardige oliën en vlees; op grote schaal worden wapens, narcotica, drank, sigaretten en vee gesmokkeld.

Toerisme & cultuur

Paraguay is een mooi land, rijk aan cultuur en natuur. De toeristische trekpleister van Paraguay zijn de Jezuietenmissies van “La Santisisima Trinidad de Parana” en “Jezus de Tavaranque”. et land kent een zeer grote variëteit aan bomen, planten, dieren en insecten. Verschillende dieren als de reuzen gordeldier, otter, manenwolf, pampahert. Tapir en de moerashert worden met uitsterven bedreigd. Paraguay kent verschillende beschermde natuurgebieden en nationale parken die helaas slecht bereikbaar zijn voor toeristen.

 

Meer over Paraguay


Tags : .py, .com.py, Paraguay, Paraguayaanse domeinnaam

domeinnaam

Domeinnaam registreren

.  

Meer extensies registreren

Verhuis uw domeinnaam

Diensten

Tools

Over Nomeo

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2018 © Nomeo bvba - Nomeo Internationaal : Nederland
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief