Ecuador - .ec

De Republiek Ecuador, is een land in het noordwesten van Zuid-Amerika. Het land grenst in het noorden aan Colombia, in het oosten en zuiden aan Peru, en in het westen aan de Stille Oceaan. Het land is genoemd naar de evenaar, die het land doorsnijdt. Het land heeft een totale oppervlakte van 283.561 km². Er wonen 14,6 miljoen mensen (2009).

 

.ec domeinnaam

Ecuadoraanse vlag

De .ec domeinnaam is de officiële Ecuadoraanse domeinnaam extensie.

 • Lengte : 3 tot 63 karakters
 • Toegelaten karakters : a tot z, 0 tot 9 en koppelteken (-)
 • IDN : Neen
 • Specifieke regels : Nee.
 • Registry : NIC EC
 • Opmerkingen : Makkelijk te registreren.

 

Ecuador kaart

Feiten over Ecuador

 • Aantal inwoners : 14,6 miljoen (2009)
 • Hoofdstad : Quito
 • Talen : Spaans
 • Munteenheid : Amerikaanse Dollar (USD)
 • Telefoon prefix : +593
 • domeinnaam extensie : .ec

Economie

In de jaren zeventig is de winning van aardolie economisch van groot belang geworden. De ontdekking in 1967 van zeer rijke olievelden in de Oriente (provincie Napo) maakte Ecuador na Venezuela de tweede olie-exporteur van Zuid- Amerika. Sinds de koloniale tijd is de winning van goud en zilver (bij Portovelo in de provincie El Oro) van belang, en op beperkte schaal wordt koper en zwavel gewonnen. De belangrijke landbouwproducten zijn bananen, cacao, en koffie. Verder worden er palmpitten, rijst, katoen, suikerriet en tropische vruchten geproduceerd. De industrie is voor driekwart geconcentreerd in Guayaquil en Quito. De belangrijkste producten zijn textiel, plantaardige oliën en vetten, cacaoproducten, suiker, tabak, bier, cement, papier, metaalwaren en rubber. De meeste werknemers in de industrie werken in kleine familiebedrijven van minder dan 500 arbeidsplaatsen.

Toerisme & cultuur

De landschappen van de Andes, de indiaanse bevolking, de stranden, het regenwoud en de Galápagoseilanden zijn belangrijke toeristische attracties. Het toerisme is echter beperkt omdat het land een beperking in aantal toeristen per jaar oplegt.

De Ecuadoraanse samenleving is voornamelijk gevormd door de geschiedenis en de grillige geografie van het land. Daardoor zijn er grote verschillen ontstaan in uiterlijk en temperament tussen de bewoners van de Oriente, de Sierra en de Costa. De positie van de oorspronkelijk bewoners, de indianen, is nog steeds zeer slecht. Ze worden onderdrukt en er zijn bijvoorbeeld nauwelijks indianen in het parlement vertegenwoordigd.

 

Meer over Ecuador


Tags : .ec, Ecuador, Ecuadoriaanse domeinnaam

domeinnaam

Domeinnaam registreren

.  

Meer extensies registreren

Verhuis uw domeinnaam

Diensten

Tools

Over Nomeo

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2018 © Nomeo bvba - Nomeo Internationaal : Nederland
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief