Grandfathering

Grandfathering is een juridische term, waarbij een oude regel of wet nog steeds van toepassing is, niettegenstaande er nieuwere, recentere regels zijn. Vaak is de termijn waarbij de oude regel nog van toepassing is beperkt in tijd.

Bij domeinnamen wordt de term grandfathering soms gebruikt bij sunrise periodes,  bij de introductie van nieuwe domeinnaam extensies, liberalisering van de regels door de registry, introductie van Internationalized Domain Names (IDN) of het openstellen van een nieuwe Second Level Domain.

Hierbij kan iemand die in het verleden een domeinnaam heeft geregistreerd ook aanspraak maken op dezelfde domeinnaam voor de nieuwe TLD. 

Voorbeeld : Een bedrijf heeft in het verleden de domeinnaam eenmerknaam.tm.fr geregisteerd volgens de geldende regels toen. Bij het versoepelen van de regels voor registratie van een .fr domeinnaam krijgt dat bedrijf voorrang tijdens de sunrise periode voor de registratie van eenmerknaam.fr op basis van zijn vroegere registratie van eenmerknaam.tm.fr

 


Tags : grandfathering

Diensten

Tools

Over Nomeo

ISOIEC 27001

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2018 © Nomeo bvba - Nomeo Internationaal : Nederland
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief