ARPAnet

ARPAnet is de voorloper van het internet, opgezet door ARPA (Advanced Research Projects Agency) en het Amerikaanse ministerie van Defensie.

 

Toepassingen

De toepassingen van ARPAnet waren vooral het verzenden van bestanden (via het FTP-protocol), e-mail en het werken op een computer vanop afstand (via telnet).

 

4 locaties

Het netwerk werd actief met 4 computers in 1969. ARPAnet werd ontwikkelt als een robuust computernetwerk dat blijft functioneren als er zich technische problemen voordeden. In die tijd waren communicatielijnen niet betrouwbaar.Een ander kenmerk van ARPAnet was dat het computers kan verbinden die verschillend van aard zijn.

 

Backbone

Tegen 1971 bestond ARPAnet uit 15 verschillende locaties, waarop 23 computers waren aangesloten. Het waren vooral universiteiten die werkten aan militaire projecten die een verbinding hadden. Daarna werkte ARPAnet als backbone en werden er andere netwerken aan gekoppeld.

 

Militaire toepassing

Tijdens de jaren '80 werd de kennis van ARPAnet gebruikt om MILNET te bouwen, een militair netwerk dat volledig afgescheiden werd van ARPAnet en het internet.

ARPAnet werd in 1988 overbodig door de opkomst van het wereldwijde internet.

 


Tags : ARPAnet

Diensten

Tools

Over Nomeo

ISOIEC 27001

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2018 © Nomeo bvba - Nomeo Internationaal : Nederland
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief