Sint-Maarten - .sx

De Nederlandse Antillen was van 15 december 1954 tot 10 oktober 2010 een land binnen het Koninkrijk der Nederlanden, bestaande uit zes eilanden in de Caraïbische Zee die tot twee eilandengroepen van de Kleine Antillen behoorden. In 1986 ging Aruba als onafhankelijk land binnen het Koninkrijk verder. In 2010 volgden Curaçao en Sint Maarten, terwijl Saba, Sint Eustatius en Bonaire als speciale gemeenten werden opgenomen bij Nederland. De totale landoppervlakte van de Nederlandse Antillen was 800 km², terwijl het aantal inwoners 227.049 (2009) bedroeg.

 

.sx domeinnaam

Antilliaanse vlag

De .sx domeinnaam is de officiële domeinnaam extensie van Sint-Maarten.

 • Lengte : 3 tot 63 karakters
 • Toegelaten karakters : a tot z, 0 tot 9 en koppelteken (-)
 • IDN : Ja
 • Specifieke regels : Nee.
 • Registry : SXRegistry
 • Opmerkingen : Iedereen kan een .sx-domeinnaam aanvragen

 

Gerelateerde berichten

 

 

kaart van de Nederlandse Antillen

Feiten over de Nederlandse Antillen

 • Aantal inwoners : 227 duizend (2009)
 • Hoofdstad : Willemstad
 • Talen : Nederlands, Engels, Papiaments
 • Munteenheid : Antilliaanse gulden
 • Telefoon prefix : +31
 • domeinnaam extensie : .an

Economie

De economie van de Nederlandse Antillen steunde op drie pijlers: het toerisme, de olie en de (financiële) dienstverlening. De invloed en de groei per sector verschilde sterk van eiland tot eiland. De olie-industrie, vervoerssector, havenactiviteiten en financiële dienstverlening waren essentieel voor de economie van Curaçao. Willemstad had de achtste grootste haven ter wereld. De andere grote eilanden hadden zich gespecialiseerd in de toeristische sector. De Antilliaanse economie was hierdoor sterk op het buitenland gericht. Men was voor een groot deel afhankelijk van import. De Nederlandse Antillen waren geen lid van de Europese Unie, maar waren er wel mee geassocieerd. Dat bood een aantal handelsvoordelen. De Antilliaanse munt was de Antilliaanse gulden.

Toerisme en cultuur

De Nederlandse Antillen staan bekend als toeristisch eilandengebied waar altijd de zon schijnt. Alle eilanden hebben witte zandstranden met helderblauw water waar je ideaal aan watersport kunt doen. Zo staan de eilanden vooral bekend onder duikers. Je kunt er duiken en snorkelen naar kleurrijke vissen en koraal. Daarnaast kun je er ook o.a. surfen en zeilen. Er zijn op de eilanden dan ook vele hotels, winkels en markten te vinden. Op het gebied van natuur vind je er berggebieden, zoutmeren en een 800 ha groot flamingoreservaat. Het eiland Curaçao staat bekend om zijn felgekleurde huisjes.

 

Meer over de Nederlandse Antillen


Tags : .sx, Sint-Maarten

domeinnaam

Domeinnaam registreren

.  

Meer extensies registreren

Verhuis uw domeinnaam

Diensten

Tools

Over Nomeo

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2018 © Nomeo bvba - Nomeo Internationaal : Nederland
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief