Groenland - .gl

Groenland is een autonoom land binnen het Koninkrijk Denemarken, gelegen tussen de Noordelijke IJszee en de Atlantische Oceaan, ten oosten van de Canadese Arctische Eilanden. Hoewel het geografisch een deel is van het continent Noord-Amerika, wordt Groenland politiek en cultureel geassocieerd met Europa. Het grootste eiland van Groenland heet ook Groenland en vormt het grootste deel van het land. Het is met een totale oppervlakte van 2.175.600 km² het grootste eiland ter wereld en telt slechts 57.600 inwoners (2009). Hiermee is Groenland één van de dunstbevolkte gebieden ter wereld.

 

.gl domeinnaam

Groenlandse vlag

De .bb domeinnaam is de officiële, Groenlandse domeinnaam extensie.

 • Lengte : 3 tot 63 karakters
 • Toegelaten karakters : a tot z, 0 tot 9 en koppelteken (-)
 • IDN : Neen
 • Specifieke regels : Neen. geen beperkingen.
 • Registry : TELE Greenland
 • Opmerkingen : Makkelijk te registreren. Iedereen kan een .gl domeinnaam registreren.

 

kaart van Groenland

Feiten over Groenland

 • Aantal inwoners : 57.600 (2009)
 • Hoofdstad : Nuuk
 • Talen : Groenlands
 • Munteenheid : Deense kroon (DKK)
 • Telefoon prefix : +299
 • domeinnaam extensie : .gl

Economie

De Groenlandse economie leunt voornamelijk op de visvangst, de jacht, de schapenteelt en het toerisme. Men exporteert o.a. walvisproducten en pelzen. Groenland heeft zeer veel edele metalen en vaak zeldzame ertsen in de bodem zitten zoals molybdeen, scheeliet, niobium, ilmeniet, goud en platina. In de zeebodem onder Straat Davis wordt naar olie gezocht. Door de extreme omstandigheden op het eiland is een rendabele exploitatie op dit moment nog niet mogelijk.

Toerisme en cultuur

Groenland staat bekend om de hondensleetochten die er plaatsvinden. Groenland is tevens een erg geschikt land voor de echte wandelliefhebbers. Groenland biedt vele mogelijkheden voor lange wandelingen en trektochten. De gemeentes Qaasuitsup in het westen en Sermersooq in het zuiden vormen samen het nationale park van Groenland. Nationaal Park Noordoost-Groenland is het grootste nationale park van de hele wereld (972.000 km²) en tevens ook het meest noordelijk gelegen park van de hele wereld. Het is het enige nationale park van Groenland en er leven onder andere ijsberen, poolvossen en hermelijnen. Ook zijn de walrussen, ringelrobben en klapmutsen goed vertegenwoordigd in dit park. In Groenland zijn veel ruïnes te vinden, waaronder die van de Vikingen. De meeste middeleeuwse ruïnes van de Vikingen zijn te vinden in het zuiden van Groenland. De talrijke resten van Osterbygden liggen hier langs de fjorden, op schiereilanden of langs waterstromen.

 

Meer over Groenland


Tags : .gl, Groenland, Groenlandse domeinnamen

domeinnaam

Domeinnaam registreren

.  

Meer extensies registreren

Verhuis uw domeinnaam

Diensten

Tools

Over Nomeo

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2018 © Nomeo bvba - Nomeo Internationaal : Nederland
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief