Grenada- .gd

Grenada is het op tien na kleinste land ter wereld. De eilandengroep ligt in het Caraïbisch gebied ten noorden van Trinidad en Tobago en ten zuiden van de Grenadines. Grenada maakt deel uit van de Bovenwindse Eilanden van de Kleine Antillen. De eilanden hebben een oppervlakte van 344 km² en tellen 90.739 inwoners (2009).

 

.gd domeinnaam

Grenadaanse vlag

De .gd domeinnaam is de officiële, Grenadaanse domeinnaamextensie.

 • Lengte : 3 tot 63 karakters
 • Toegelaten karakters : a tot z, 0 tot 9 en koppelteken (-)
 • IDN : Neen
 • Specifieke regels : Neen. geen beperkingen.
 • Registry : AdamsNames
 • Opmerkingen : Makkelijk te registreren. Iedereen kan een .gd domeinnaam registreren.

 

kaart van Grenada

Feiten over Grenada

 • Aantal inwoners : 90.739 (2009)
 • Hoofdstad : Saint George's
 • Talen : Engels
 • Munteenheid : Oost-Caribische dollar (XCD)
 • Telefoon prefix : +1473
 • domeinnaam extensie : .gd

Economie

Steeds meer cruiseschepen doen Grenada aan en toerisme is langzamerhand landbouw aan het overnemen als de voornaamste sector van de economie. Toch blijven vooral nootmuskaat, cacao en bananen belangrijke exportproducten. Ook citrusvruchten, avocado’s en tropische planten worden gekweekt voor de buitenlandse markt. Het tekort op de handelsbalans blijft echter aanzienlijk. Glasvezelkabel en satelietverbinding staan borg voor een prima internetcommunicatie. Grenada vaardigde in 1996 een pakket wetten uit voor een eigen offshore-industrie. In eerste instantie ging het om verzekeringen, het oprichten van bedrijven, trusts, en offshore bankieren.Het bankgeheim is in Grenada goed beschermd, en het trustregime eerste klas. In augustus 1998 werd een kader voorzien voor internationaal gokwezen, en momenteel is Grenada bezig aan nieuwe wetgeving voor de oprichting van beleggingsfondsen en een eigen scheepsregister.

Toerisme en cultuur

Grenada is ook gekend als “the isle of Spice”, omdat hier per vierkante km meer kruiden te vinden zijn dan waar ook ter wereld (nootmuskaat, kruidnagel, gember, vanille, cacao, kaneel, …). Dit land is een kleine parel in de West Indies: een frissen duik in een natuurlijke pool aan één van de talloze watervallen temidden van tropische wouden, vers exotisch fruit kopen in een klein bergdorpje na een tocht langs smalle zigzaggende wegjes naar de top, uitgestrekte stranden zoals dit van Grand Anse, of voor de liefhebbers kleine afgelegen baaitjes waar zelden iemand anders komt… Een zesde van het eiland werd beschermd als Wildlife Sanctuary, waarmee de overheid een voortrekkersrol speelt in het ontwikkelen van Eco-toerisme. Ook wat betreft architectuur volgt men dezelfde lijn: geen enkel gebouw mag hoger worden gebouwd dan een palmboom! Vanuit je hotel kan je hier het eiland verkennen.

 

Meer over Grenada


Tags : .gd, Grenada, Grenadaanse domeinnamen

domeinnaam

Domeinnaam registreren

.  

Meer extensies registreren

Verhuis uw domeinnaam

Diensten

Tools

Over Nomeo

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2018 © Nomeo bvba - Nomeo Internationaal : Nederland
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief