Dominicaanse Republiek - .do

De Dominicaanse Republiek is een land in het Caribisch gebied. Ten westen grenst het aan Haïti, dat samen met de Dominicaanse Republiek het eiland Hispaniola vormt. Oostelijk van de Dominicaanse Republiek ligt het eiland Puerto Rico. De Dominicaanse Republiek heeft een oppervlakte van 48.671 km², ruim anderhalf keer de oppervlakte van België. Er wonen 9,7 miljoen inwoners (2009).

 

.do domeinnaam

Dominicaanse vlag

De .do domeinnaam is de officiële, Dominicaanse domeinnaam extensie.

 • Lengte : 2 tot 21 karakters
 • Toegelaten karakters : a tot z, 0 tot 9 en koppelteken (-)
 • IDN : Neen
 • Specifieke regels : Neen. geen beperkingen.
 • Registry : Centro de Información de Redes
 • Opmerkingen : Makkelijk te registreren. Iedereen kan een .do domeinnaam registreren. De minimale registratieperiode is 2 jaar.

 

kaart van de Dominicaanse Republiek

Feiten over de Dominicaanse Republiek

 • Aantal inwoners : 9,7 miljoen (2009)
 • Hoofdstad : Santo Domingo
 • Talen : Spaans
 • Munteenheid : Dominicaanse peso (DOP)
 • Telefoon prefix : +1809 tot +1829
 • domeinnaam extensie : .do

Economie

De landbouw maakt ongeveer 11% van het bruto nationaal product uit en biedt werkgelegenheid aan 17% van de beroepsbevolking. Het belangrijkste gewas is suiker en de Dominicaanse Republiek behoort nog steeds tot de grootste suikerproducenten ter wereld. Daarnaast worden ook koffie, cacao en rijst verbouwd. Mijnbouw draagt slechts 2% aan het bruto nationaal product bij: de belangrijkste producten zijn ferronikkel, goud en zilver. Andere industriële producten zijn textiel, schoeisel en leer, papier, glas, tabak en levensmiddelen. Telecommunicatie is een van de belangrijkste groeisectoren van de Dominicaanse economie.

Toerisme en cultuur

De Domincaanse Republiek is gewild bij de toeristen om zijn zomerse klimaat het hele jaar rond. In het noorden liggen b.v. de bekende plaatsen Puerto Plata en iets verder oostelijk Sosúa. Nog verder naar het oosten waar ook vele toeristen komen is Cabarete met een kilometers lang wit zandstrand en palmbomen waar ook veel wordt gesurft. Ook zijn er veel golfgreens. Las Terrenas ligt nog verder oostelijk, in het noorden van de provincie Samana, met prachtige stranden en is nog niet volgebouwd met resorts. In het zuidoosten van het schiereiland bij de stad Samaná, de eerste op het schiereiland, zijn ook prachtige stranden en natuurgebieden. Men kan hier ook het walvismuseum bezoeken met informatie over de bultrugwalvissen die daar ieder jaar komen. Hier en bij Las Terrenas kan men zich ook verbazen en genieten van de walvissen die aan het begin van het jaar komen paren en baren. Dit levert een uniek schouwspel op, dat vanaf de wal of dichterbij vanaf een speciale walvisvriendelijke excursieboot te bewonderen is.
In het zuidoosten zijn Punta Cana en Bavaro de belangrijkste trekpleister. Hier is echt sprake van purpose built resorts. Slechts een paar kleine dorpjes lagen in deze streek. Bayahibe ligt in het zuiden tussen La Romana en Isla Saona. De grootste attracties hier zijn de droomeilanden Saona, Catalina en Catalinita, onderdeel van het Nacional Parque Del Este.
De onderwaterwereld in het park is van wereldklasse. De dichtstbijzijnde grote stad is La Romana, bekend door het luxe villadorp Casa del Campo, waar vele bekende mensen en beroemdheden een villa bezitten. Ook door Altos de Chavon, een kopie van een Mediterraans dorp uit de 16de eeuw compleet met amfitheater. En voor golfliefhebbers: de beroemde golfbaan the Teeth of the Dog is eveneens in Caso del Campo gelegen. Deze golfbaan behoort tot de top 50 in de wereld. Meer naar het westen ten oosten van Santo Domingo liggen de badplaatsen Boca Chica en Juan Dolio.

 

Meer over de Dominicaanse Republiek


Tags : .do, Dominicaanse Republiek, Domeinicaanse domeinnamen

domeinnaam

Domeinnaam registreren

.  

Meer extensies registreren

Verhuis uw domeinnaam

Diensten

Tools

Over Nomeo

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2018 © Nomeo bvba - Nomeo Internationaal : Nederland
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief