Turkije - .tr

De Republiek Turkije ligt zowel in Azië als in Europa. Het Aziatische en het Europese deel worden gescheiden door de Dardanellen, de Zee van Marmara en de Bosporus, die gezamenlijk de Middellandse Zee met de Zwarte Zee verbinden. Turkije wordt begrensd door Bulgarije, Griekenland, Georgië, Armenië, Azerbeidzjan, Iran, Irak en Syrië. Turkije heeft een oppervlakte van 783.562 km² en telt 76,8 miljoen inwoners (2009).

 

 

.com.tr domeinnaam

Turkse vlag

De .com.tr domeinnaam is de officiële, Turkse domeinnaamextensie.

 • Lengte : 2 tot 63 karakters
 • Toegelaten karakters : a tot z, 0 tot 9 en koppelteken (-)
 • IDN : Nee.
 • Specifieke regels : Ja. Enkel registreerbaar door een lokaal bedrijf, bedrijven met een geregistreerde merknaam of commerciële relaties met Turkije.
 • Registry : Middle East Technical University
 • Opmerkingen : Moeilijker te registreren. Voor de registratie van een .com.tr domeinnaam moet uw domeinnaam gelijk of bijna gelijk zijn aan de bedrijfsnaam of trademark; en u kunnen aantonen dat u commerciele activiteiten heeft met Turkije Volgende documenten zijn nodig: een bewijs van registratie van uw bedrijf of een certificaat van trademark (geen beperking voor oorsprong).

Kaart van Turkije

Feiten over de Turkije

 • Aantal inwoners : 76,8 miljoen (2009)
 • Hoofdstad : Ankara
 • Talen : Turks
 • Munteenheid : Turkse lira (TL)
 • Telefoon prefix : +90
 • domeinnaam extensie : .tr

Economie

Turkije is lid van de G20, een groep van de 20 belangrijkste economieën van de wereld. Dit dankt Turkije aan de goed opgeleide en jonge werknemers, de lage kost van arbeid en de ligging tussen Europa, Azië en het Midden-Oosten. Bovendien is het sinds 2004 makkelijker voor buitenlanders om te investeren in Turkije. Turkije heeft als natuurlijke rijkdommen bruinkool, chroom, koper, borax, aardolie, aardgas, bauxiet, ijzer en mangaan. Er is een belangrijke industriële sektor die voor een groot deel bestaat uit textielnijverheid. Daarnaast is de bouwsektor sterk gegroeid de afgelopen 20 jaar door het sterke toerisme en de mogelijkheid voor buitenlanders om vastgoed te kopen in Turkije. De belangrijkste handelpartners zijn Duitsland, Japan, het Verenigd Koninkrijk en Italie.

Toerisme & cultuur

Door het mediterrane klimaat zijn vooral de badplaatsen langs de kust populair zoals Bodrum, Alanya, Marmaris, Kuşadası en Antalya, de Turkse west- en zuidkust staat ook wel bekend als de Turkse Rivièra. Naast het goede klimaat en de lange kustlijn biedt Turkije ook een rijke culturele historiek. Grote historische steden als Istanboel, Bursa Edirne en İzmir zijn erg in trek bij toeristen, maar verspreid over het land vindt men nog honderden historische locaties, zoals de vele oude Griekse ruïnesteden Troje, Efeze en tientallen anderen. Cappadocië staat op UNESCO's werelderfgoedlijst omwille van de tientallen ondergrondse steden, duizenden in steen uitgehakte woningen en kerken, tientallen karavanserais en een van de oudste steden in de wereld, Çatal Hüyük. Door zijn uitgestrektheid kan je in Turkije diverse klimaatzones vinden met elk zijn specifieke activiteiten en charmes. Turkije is daarom de laatste jaren uitgegroeid tot één van de meest populaire vakantiebestemmingen wereldwijd.

 

Meer over Turkije


Tags : .tr, .com.tr, Turkije, Turkse domeinnaam

domeinnaam

Domeinnaam registreren

.  

Meer extensies registreren

Verhuis uw domeinnaam

Diensten

Tools

Over Nomeo

ISOIEC 27001

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2020 © Nomeo bvba
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief