Spanje - .es

Het Koninkrijk Spanje, is een land op het Iberisch schiereiland in het zuidwesten van Europa met 46.661.950 (2009) inwoners en een oppervlakte van 505.992 km². Ook de eilandengroep Balearen, de Canarische Eilanden en de Spaanse exclaves in Noord-Afrika bij Spanje. In het noordoosten grenst Spanje aan Frankrijk en Andorra, over de gehele lengte van de Pyreneeën, in het westen aan Portugal en in het zuiden aan de Britse kolonie Gibraltar.

 

 

.es domeinnaam

Spaanse vlag

De .es domeinnaam is de officiële, Spaanse top level domain (TLD, ook wel domeinnaam extensie genoemd).

 • Lengte : 3 tot 63 karakters
 • Toegelaten karakters : a tot z, 0 tot 9 en koppelteken (-)
 • IDN : Nee.
 • Specifieke regels : Nee.
 • Registry : www.nic.es
 • Opmerkingen : Zeer makkelijk te registreren.

 

Kaart van Spanje

Feiten over Spanje

 • Aantal inwoners : 46 miljoen (2009)
 • Hoofdstad : Madrid
 • Talen : Spaans
 • Munteenheid : Euro
 • Telefoon prefix : +34
 • domeinnaam extensie : .es

Economie

Volgens de Wereldbank was Spanje in 2004 de achtste economie van de wereld. Opmerkelijk is dat steeds meer Spaanse bedrijven meedraaien in de wereldtop op het gebied van geavanceerde technologieën zoals vliegtuigbouw, informatica, biotechnologie, zonne-energie en infrastructuurtechniek. Spanje is één van de belangrijkste landbouwproducenten van Europa. Een aantal van de belangrijkste producten in deze sector zijn citroenen, sinaasappels, olijven en olijfolie, noten, druiven en wijn.

Toerisme & cultuur

Spanje heeft het op één na grootste aantal buitenlandse toeristen per jaar, na buurland Frankrijk, en neemt maar liefst 7% van het wereldwijde internationale toerisme voor zijn rekening. Catalonië (Barcelona, Costa Brava, Costa Dorada, Pyreneeën) is veruit het meest toeristische deel van het land, gevolgd door de Balearen, en de Canarische Eilanden.

In Spanje wordt 's middags siësta gehouden, vooral in de zomer. De Spaanse keuken is net zo divers als de Spaanse culturen en klimaten. Typische Spaanse producten zijn de vele wijnen en cava’s, talloze worsten waaronder chorizo, serrano ham of Iberische ham, talloze kazen, peulvruchten, rijst, mediterraanse groenten en veel verschillende zoetigheden. De meest bekende gerechten zijn de Spaanse tortilla, churros, paella, gazpacho, stoofpotten (cocidos) en calamares a la romana (gefrituurde inktvis). Bekend zijn ook de tapas. Het omstreden stierenvechten maakt deel uit van de Spaanse cultuur. Spanje heeft een relatief groot aantal feestdagen waarvan sommige uitbundig worden gevierd - vooral de vele regionale feestdagen.

 

Meer over Spanje


Tags : .es, Spanje, Spaanse domeinnaam

domeinnaam

Domeinnaam registreren

.  

Meer extensies registreren

Verhuis uw domeinnaam

Diensten

Tools

Over Nomeo

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2018 © Nomeo bvba - Nomeo Internationaal : Nederland
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief