Slowakije - .sk

Slowakije is een republiek in Centraal-Europa, die zich op 1 januari 1993 losmaakte uit Tsjecho-Slowakije, dat daardoor ophield te bestaan. Het land wordt begrensd door Tsjechië in het noordwesten, Polen in het noorden, Oekraïne in het oosten, Hongarije in het zuiden en Oostenrijk in het westen. De Slovaakse republiek heeft een oppervlakte van 49.033 km² en een inwonersaantal van 5,5 miljoen inwoners (2009).

 

 

.sk domeinnaam

Slovaakse vlag

De .sk domeinnaam is de officiële, Slovaakse top level domain.

 • Lengte : 2 tot 63 karakters
 • Toegelaten karakters : a tot z, 0 tot 9 en koppelteken (-)
 • IDN : Nee.
 • Specifieke regels : Ja. Lokaal bedrijf nodig. We kunnen hiervoor een lokaal adres voorzien.
 • Registry : SK-NIC
 • Opmerkingen : Makkelijk te registreren. Voor bedrijven zonder lokaal adres, kunnen we een Slovaaks adres voorzien.

 

kaart van Slowakije

Feiten over Slowakije

 • Aantal inwoners : 5,5 miljoen (2009)
 • Hoofdstad : Bratislava
 • Talen : Slovaaks
 • Munteenheid : Euro (EUR)
 • Telefoon prefix : +421
 • domeinnaam extensie : .sk

Economie

De sterkste industriële sector van Slowakije is de machine-industrie, vooral te danken aan de autoindustrie. De autoindustrie is nu al goed voor 20% van de industriele productie. Merken als Audi, Kia en Citroen hebben productiefaciliteiten in Slowakije. Gewonnen worden koper, lood, zout en aardolie en verder zijn ijzererts, zilver, tin en bruinkool aanwezig. Het mijnbouwcentrum ligt in het Slowaakse Ertsgebergte, waar men ijzererts, koper en magnesiet naar boven haalt. Net zoals in de meeste landen wordt de dienstensector steeds belangrijker voor de Slowaakse economie, en is nu al goed voor meer dan 60% van het bbp.

Toerisme & cultuur

De diversiteit van het landschap, het prettige klimaat en de hydrologische omstandigheden, de rijkdom aan cultureel en historisch erfgoed maken van Slowakije een interessante bestemming voor toeristen. De belangrijkste toeristische gebieden zijn de hooggebergten (wandelen, bergbeklimmen, recreatie, kuren), met name de hoge Tatra, lage Tatra, kleine Fatra en grote Fatra. De stuwmeren Orava, Liptovská Mara, Zemplínska Šírava, Domaša, etc. zijn gedurende de zomermaanden erg populaire recreatiegebieden. Slowakije is rijk aan thermische en mineraalbronnen. Vooral van de bronnen die een heilzame werking hebben wordt veelvuldig gebruik gemaakt. Slowakije telt 23 kuuroorden. Wereldberoemd zijn de kuuroorden van Piešťany, Trenčíanske Teplice en Bardejov. Vooral historische en culturele monumenten (vestingen, burchten, kastelen), culturele evenementen, musea, gallerieën en tentoonstellingen zijn trekpleisters voor de Slowaakse steden.

Meer over Slowakije


Tags : .sk, Slowakije, Slovaakse domeinnaam

domeinnaam

Domeinnaam registreren

.  

Meer extensies registreren

Verhuis uw domeinnaam

Diensten

Tools

Over Nomeo

ISOIEC 27001

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2020 © Nomeo bvba
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief