Slovenië - .si

De Republiek Slovenië is een land in Midden-Europa aan de zuidrand van de Alpen. Het wordt begrensd door Oostenrijk in het noorden, Italië en de Adriatische Zee in het westen, Kroatië in het zuiden en oosten en Hongarije in het noordoosten. Slovenië is met een oppervlakte van 20.256 km² iets kleiner dan België. Er wonen slechts 2 miljoen mensen (2009).

 

 

.si domeinnaam

Sloveense vlag

De .si domeinnaam is de officiële, Sloveense top level domain.

 • Lengte : 3 tot 63 karakters
 • Toegelaten karakters : a tot z, 0 tot 9 en koppelteken (-)
 • IDN : Ja, à á â ã ä å æ ç è é ê ë ì í î ï ð ñ ò ó ô õ ö ø ù ú û ü ý þ ÿ zijn toegelaten
 • Specifieke regels : Nee. Geen beperkingen
 • Registry : ARNES
 • Opmerkingen : Makkelijk te registreren. Iedereen kan een .si domeinnaam registreren

 

kaart van Slovenië

Feiten over Slovenië

 • Aantal inwoners : 2,0 miljoen (2009)
 • Hoofdstad : Ljubljana
 • Talen : Sloveens
 • Munteenheid : Euro (EUR)
 • Telefoon prefix : +386
 • domeinnaam extensie : .si

Economie

Slovenië is één van de welvarendste Midden-Europese landen. Doordat Slovenië een open economie is zijn de prestaties van de Sloveense economie afhankelijk van de economische prestaties van de belangrijkste handelspartners (Duitsland, Italië, Oostenrijk en Frankrijk). Ondanks het feit dat deze economieën slecht presteren groeide het Sloveense reële BBP in 2005 met 3,9%. Een belangrijke reden hiervoor is de hoge buitenlandse investeringen. De autoindustrie is belangrijk (auto's, banden, toelevering voor autoindustrie). Daarnaast wordt er ook heel wat witgoed, farmacie en aluminium ge-exporteerd. In 2004 werd Slovenië de eerste republiek van het voormalige Joegoslavië die lid werd van de Europese Unie. Op 1 januari 2007 heeft Slovenië als eerste nieuwe EU-lidstaat de euro ingevoerd.

Toerisme & cultuur

Het toerisme, onder meer gericht op het hooggebergte met zijn wintersport en alpinisme, wordt steeds belangrijker. Ook voor cultuur, natuur en geneeskrachtige baden kiezen steeds meer Europeanen voor een vakantie in Slovenië. In 2001 werd Slovenië voor het eerst bezocht door meer dan 2 miljoen toeristen. Bezienswaardigheden zijn het Meer van Bohinj, het Meer van Bled, de Grotten van Postojna en Grotten van Škocjan. Daarnaast is de stoeterij van de Lipizzaner paarden bij Lipica een trekpleister. In het noordwesten van Slovenië ligt het Triglav Nationaal Park, nabij Bovec. De oude stad van Ljubljana bevat gebouwen uit vele perioden, zoals de Renaissance en het classicisme, maar ook veel modernere gebouwen zijn er te vinden. De bekendste bouwwerken zijn de drie bruggen en het kasteel "Ljubljanski Grad".

Meer over Slovenië


Tags : .si, Slovenië, Sloveense domeinnaam

domeinnaam

Domeinnaam registreren

.  

Meer extensies registreren

Verhuis uw domeinnaam

Diensten

Tools

Over Nomeo

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2018 © Nomeo bvba - Nomeo Internationaal : Nederland
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief