Noorwegen - .no

Het Koninkrijk Noorwegen is een land in Noord-Europa. Het ligt op het westelijk deel van het Scandinavisch schiereiland en grenst aan Zweden, Finland en Rusland. Het Verenigd Koninkrijk en de Faeröer liggen ten westen aan de andere kant van de Noordzee, en Denemarken ligt ten zuiden aan de overzijde van het Skagerrak. Noorwegen heeft een oppervlakte van 385.155 km² en een kustlijn van ruim 25.000 km. Door het relatief lage inwonertal van 4,7 miljoen bedraagt de bevolkingsdichtheid nog geen 13 per km².

 

 

.no domeinnaam

Noorse vlag

De .no domeinnaam is de officiële, Noorse top level domain.

 • Lengte : 2 tot 63 karakters
 • Toegelaten karakters : a tot z, 0 tot 9 en koppelteken (-)
 • IDN : Nee.
 • Specifieke regels : Ja. Lokaal bedrijf nodig.
 • Registry : UNINETT Norid A/S
 • Opmerkingen : Moeilijker te registreren.

 

kaart van Noorwegen

Feiten over Noorwegen

 • Aantal inwoners : 4,7 miljoen (2009)
 • Hoofdstad : Oslo
 • Talen : Noors, Samisch
 • Munteenheid : Noorse kroon (NOK)
 • Telefoon prefix : +47
 • domeinnaam extensie : .no

Economie

De belangrijkste industrieën van het land zijn aardolie- en aardgasproductie, de scheepvaart en handel. Andere delfstoffen die worden ontgonnen zijn pyriet, koper, titanium en ijzererts, en in mindere mate steenkool, zink en lood. Nikkel, aluminium, ferrolegeringen en half afgewerkt staal worden geproduceerd. Bijna alle elektriciteit van Noorwegen wordt geleverd door hydro-elektrische energie, en het land voert eveneens hydro-elektriciteit uit. De voedselproductie, pulp en papier, elektrochemische en scheepsbouwindustrieën zijn belangrijk voor de economie. De grote Noorse koopvaardijvloot verscheept een groot deel van de wereldhandel.

Toerisme & cultuur

De mooie Noorse fjorden en de middernachtzon van het verre noorden trekken vele toeristen aan. Oslo, de hoofdstad en de grootste van stad van Noorwegen, met museums van nationaal belangrijkheid, een mooie plaats met een een levendig nachtleven en een culturele scene. In Bergen - voormalige hoofdstad van Noorwegen, oude Hanse-stad met een rijke cultuur en een dramatische scene, tweede grootste stad van Noorwegen. Wondermooie schattige houten gebouwen, een schitterende bergen en heel veel nachtleven en een atmosfeer die Bergen tot de leukste stad van Noorwegen maakt. De stad heeft de reputatie om "de meeste regenachtige stad van Europa" te zijn met een gemiddelde van 250 regendagen per jaar. Andere bezienswaardigheden zijn de Noordkaap - deze klif is de noordelijkste punt van contintentaal Europa. Excellente plaats om de middernachtzon te ervaren. De Atlanterhavsveien - "de mooiste weg ter wereld" - is een unieke weg die spectaculaire bruggen verbindt omgeven door de wildheid van de Atlantische Oceaan. Jostedalsbreen is de grootste gletsjer op het Europese vasteland. Jotunheimen is een majestueus langdschap waar je de hoogste bergen van Noorwegen vindt.

In recente jaren is Noorwegen een vooraanstaand jazzland geworden. Een van de pioniers van de Noorse jazz is de saxofonist Jan Garbarek, die een verbinding wist te leggen tussen Noorse traditionele muziek en de jazz enerzijds en anderzijds tussen de jazz en de elektronische muziek.

Meer over Noorwegen


Tags : .no, Noorwegen, Noorse domeinnaam

domeinnaam

Domeinnaam registreren

.  

Meer extensies registreren

Verhuis uw domeinnaam

Diensten

Tools

Over Nomeo

ISOIEC 27001

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2020 © Nomeo bvba
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief