Montenegro - .me

Montenegro is een land in de Balkan. Het ligt aan de Adriatische Zee tegenover Italië en grenst, vanaf de zee met de klok mee, aan Kroatië, Bosnië en Herzegovina, Servië (waaronder Kosovo), en Albanië. Montenegro heeft een bevolking van 672.180 (2009) inwoners op een oppervlakte van 14.026 km²(iets groter dan Vlaanderen).

 

 

.me domeinnaam

Montenegrijnse vlag

De .me domeinnaam is de officiële, Montenegrijnse top level domain. De .me domeinnaamextensie is aantrekkelijk doordat "me", "mij" betekent in het Engels. Hierdoor is het nuttig voor persoonlijke websites of websites die gepersonaliseerde content of toepassingen brengen.

 • Lengte : 3 tot 63 karakters
 • Toegelaten karakters : a tot z, 0 tot 9 en koppelteken (-)
 • IDN : Nee.
 • Specifieke regels : Nee. Geen beperkingen.
 • Registry : NIC ME
 • Opmerkingen : Makkelijk te registreren. Iedereen kan een .me domeinnaam registreren.

 

 

kaart van Montenegro

Feiten over Montenegro

 • Aantal inwoners : 672.180 (2009)
 • Hoofdstad : Podgorica
 • Talen : Montenegrijns
 • Munteenheid : Euro (EUR)
 • Telefoon prefix : +382
 • domeinnaam extensie : .me

Economie

Gedurende de laatste 50 jaar heeft de Montenegrijnse industrie een belangrijke groei doorgemaakt. In deze periode legden de energie-industrie, de metallurgie (staal en aluminium) en de transportindustrie de basis voor de ontwikkeling van de gehele industriële sector. Op dit moment wordt ca. 90% van de totale industriële productie verkocht aan het buitenland. Montenegro produceert op dit moment ca. 400.000 ton staal, 1 miljoen ton bauxiet, 280.000 ton aluin, 100.000 ton aluminium, 75.000 ton zeezout en 2,7 miljoen ton steenkool. Landbouwgronden en watervoorraden worden goed beschermd tegen industriële verontreiniging, uitstekende voorwaarden voor de productie van vlees (kip, lam, geit, rund), melk en melkproducten, honing, vis, groenten (belangrijkste: graan, maïs, aardappelen, tabak), fruit (belangrijkste: pruimen, olijven, sinaasappels, mandarijnen, druiven), wijn en hoge kwaliteit drinkwater.

Toerisme & cultuur

Kusttoerisme is ontwikkeld in het zuiden van Montenegro. Langs de kustlijn zijn er talloze mooie stranden en sprookjesachtige steden, met als kroonjuwel de kleine "stad" Sveti Stefan (Budva). De middeleeuwse stad Kotor met zijn culturele monumenten die zijn opgenomen op de Unesco lijst ter bescherming van werelderfgoed, liggend in de Baai van Kotor (Boka Kotorska) betiteld met de eervolle naam " Parel van de Adriatische zee", met zijn kronkelende kustlijn en talloze kleine kustdorpjes en tenslotte als een kostbare steen, is daar Herceg Novi liggend aan de monding van de Adriatische zee.Vanaf de zonnige kustlijn duurt het niet meer dan 2 a 3 uur per auto om het binnenland van Montenegro met zijn rotsachtige bergen, ravijnen en talloze bergmeren te bereiken, alle zeer geschikt voor wintertoerisme. Zabljak liggend onder " Mount Durmitor", met zijn hotels en skiliften, is het centra voor het Montenegrijnse bergtoerisme.

De etnische en culturele verschillen tussen de Montenegrijnen en de Serviërs blijven ook na de onafhankelijkheid van Montenegro bestaan. Daar komt nog bij dat bevolkingsgroepen zich continu hebben verplaatst en er niet allen huwelijken werden gesloten tussen Montenegrijnen en Serven, maar ook met Kroaten, Albanezen en Bosniërs.

Meer over Montenegro


Tags : .me, Montenegro, Montenegrijnse domeinnaam

domeinnaam

Domeinnaam registreren

.  

Meer extensies registreren

Verhuis uw domeinnaam

Diensten

Tools

Over Nomeo

ISOIEC 27001

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2020 © Nomeo bvba
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief