Letland - .lv

De Republiek Letland, is een land in Noord-Europa en een van de Baltische landen aan de Oostzee. Het land wordt begrensd door Estland in het noorden, Litouwen en Wit-Rusland in het zuiden, Rusland in het oosten en het deelt een zeegrens met Zweden in het westen. Letland is met 2,2 miljoen inwoners en een oppervlakte van 64.589 km² één van de minst en dunstbevolkte landen van de Europese Unie.

 

 

.lv domeinnaam

Letse vlag

De .lv domeinnaam is de officiële, Letse top level domain.

 • Lengte : 2 tot 63 karakters
 • Toegelaten karakters : a tot z, 0 tot 9 en koppelteken (-)
 • IDN : Nee.
 • Specifieke regels : Nee.
 • Registry : University of Latvia
 • Opmerkingen : Makkelijk te registreren. Geen restricties voor registratie.

 

kaart van Letland

Feiten over Letland

 • Aantal inwoners : 2,2 miljoen (2009)
 • Hoofdstad : Riga
 • Talen : Lets
 • Munteenheid : LAts (LVL)
 • Telefoon prefix : +371
 • domeinnaam extensie : .lv

Economie

De verdeling van de werkenden onder de bevolking is zeer evenwichtig: 43% van de bevolking werkt in de dienstverlening, 16% in de landbouw en 41% in de industrie. Eén van de grootst groeiende industrieën was de afgelopen 10 jaar de bouwsector. De import van Letland bestaat voor één vijfde uit minerale brandstoffen. Verder voert men veel machines en chemicaliën in. De belangrijkste importpartners zijn Duitsland, Rusland, Finland en Zweden. Uitgevoerd worden met name hout en houtproducten, textiel, landbouwproducten en elektronica. De belangrijkste exportpartners zijn het Duitsland, Groot-Brittannië, Rusland en Zweden.

Toerisme & cultuur

Riga, de Letse hoofdstad, is de belangrijkste toeristische bestemming. De Riga Dom is de grootste kathedraal van heel het Baltische gebied en trekt dan ook al eeuwen hordes bezoekers naar zich toe. Oorspronkelijk stamt de kerk uit 1211 waarmee het een van de oudste en meest unieke gebouwen van het land is. De Alberta Iela is door haar unieke bebouwing misschien wel de meest bekende straat van Riga. De straat is een opeenvolging van de prachtigste Art Nouveau architectuur. Aangrenzend aan het eeuwenoude presidentieel paleis, is het Pils Laukums plein een must see in Riga. Het is omringt door 4 heel verschillende musea die zowel kunstcollecties bezitten als historische voorwerpen. Het Paleis Rundale, gelegen vlakbij het sfeervolle dorpje Pilsrundale, is misschien wel het meest imposante bouwwerk van Letland. Voorbeeld was het beroemde kasteel van Versaille waardoor dit paleis een immens neoclassicistisch bouwwerk werd. Jurmala is een badplaats waar veel Letten en internationale toeristen hun zomerhuisje hebben staan.

Meer over Letland


Tags : .lv, Letland, Letse domeinnaam

Diensten

Tools

Over Nomeo

ISOIEC 27001

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2020 © Nomeo bvba
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief