Italië - .it

De Italiaanse Republiek, is een land in Zuid-Europa. Ten noorden grenst Italië aan Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk en Slovenië. De rest van het land wordt omringd door de Tyrreense Zee, de Middellandse Zee, de Ionische Zee en de Adriatische Zee. De eilanden Sicilië, Sardinië en Elba en een aantal kleinere eilanden behoren ook tot Italië. Op een grondgebied van ruim 300.000 km² wonen 58.126.212 (2009) Italianen.

 

 

.it domeinnaam

Italiaanse vlag

De .it domeinnaam is de officiële, Italiaanse top level domain. De extensie it staat ook voor "information technology". Daarom registreren heel wat it-bedrijven een .it domeinnaam.

 • Lengte : 3 tot 63 karakters
 • Toegelaten karakters : a tot z, 0 tot 9 en koppelteken (-)
 • IDN : Ja, vanaf 11 juli 2012.
  De volgende karakters zijn toegestaan : à, â, ä, è, é, ê, ë, ì, ï, ò, ô, ö, ß, ù, û, ü, æ, oe, ç, ÿ
 • Specifieke regels : Ja. Inwoner zijn van de EU.
 • Registry : Nic.it
 • Opmerkingen : Makkelijk te registreren. We kunnen een lokaal adres voorzien voor niet-EU inwoners

 

Prijzen .it

1 jaar5 jaar10 jaar
Registratie van een .it domeinnaam29 euro125 euro200 euro
Verlenging van een .it domeinnaam29 euro125 euro200 euro
Transfer van een .it domeinnaam29 euro125 euro200 euro
Wijziging eigenaar van een .it domeinnaam29 euro

 

 

Gerelateerde berichten

 

Kaart van Italië

Feiten over Italië

 • Aantal inwoners : 58,1 miljoen (2009)
 • Hoofdstad : Rome
 • Talen : Italiaans
 • Munteenheid : Euro
 • Telefoon prefix : +39
 • domeinnaam extensie : .it

Economie

Het bank- en verzekeringswezen en de dienstensektor vormen meer dan 60% van de activiteit in Italië, de industrie slechts 35%. Die industrie is geconcrentreerd in het noorden van het land in de driehoek Milaan-Turijn-Genua. Belangrijkste producten zijn ijzer, staal, en andere metaalproducten; geraffineerde aardolie; chemische producten; elektro en niet-elektrische machines; motorvoertuigen; textiel en kleding; afgedrukte materialen; en plastiek. Kleine en middelgrote ondernemingen vormen de "motor" van de Italiaanse economie.

Toerisme & cultuur

Italië is na Frankrijk, de Verenigde Staten en Spanje een van de populairste vakantie bestemmingen op de wereld. Ongeveer 35 miljoen toeristen gaan er jaarlijks naar Italië. Ze gaan daar voor al heen om de zon, het water, cultuur en de wintersport. De meeste mensen gaan naar de Adriatische en de Ligurische kust. Voor de cultuur gaan de meeste mensen naar Rome, Florence en Venetië en de wintersportplaatsen in Trentino-Alto Adige zijn ook aantrekkelijk. De meren in het noorden van Italië zijn ook geliefd. Rome is een grote trekpleister. Veel mensen gaan er heen om het Colosseum en de andere Romeinse bouwwerken. Venetië is een stad dat op meer als honderd eilandjes ligt. Ze zijn verbonden door meer als 100 bruggen en bruggetjes. Het Canal Grande gaat door het midden van de stad en is de grootste rivier van Venetië. Langs de zijkanten liggen veel mooie paleizen en huizen.

Italië is zeer bekend om zijn pasta's, ijs en pizza en verder om zijn goede tomaten (=pomodori) en olijven. Tevens wordt er veel koffie en wijn gedronken. Elke streek heeft zijn bijzondere culinaire specialiteiten en wijnen waarvan die van Toscane het bekendst zijn. Italië is op kunstgebied zeer bekend om de Renaissancekunst.

Meer over Italië


Tags : .it, Italië, Italiaanse domeinnaam

Diensten

Tools

Over Nomeo

ISOIEC 27001

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2020 © Nomeo bvba
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief