Ierland - .ie

Ierland is een Europees land dat ongeveer 80 procent van het gelijknamige eiland beslaat. De andere twintig procent van dit eiland bevat de staat Noord-Ierland, dat tot het Verenigd Koninkrijk behoort. In het noordoosten grenst de republiek aan Noord-Ierland, een deel van het Verenigd Koninkrijk, in het westen aan de Atlantische Oceaan, in het oosten aan de Ierse Zee en in het zuiden en zuidoosten aan de Keltische Zee en het Sint-Georgekanaal. Het land telt 4,2 miljoen (2009) inwoners op een oppervlakte van 70.273 km².

 

 

.ie domeinnaam

Ierse vlag

De .ie domeinnaam is de officiële, Ierse top level domain.

 • Lengte : 3 tot 63 karakters
 • Toegelaten karakters : a tot z, 0 tot 9 en koppelteken (-)
 • IDN : Nee.
 • Specifieke regels : Ja. Adres hebben in Ierland of een geregistreerde merknaam geldig binnen Ierland hebben of kunnen aantonen dat u commerciële relaties hebt binnen Ierland.
 • Registry : IEDR
 • Opmerkingen : Moeilijker te registreren.

 

kaart van Ierland

Feiten over Ierland

 • Aantal inwoners : 4,2 miljoen (2009)
 • Hoofdstad : Dublin
 • Talen : Iers, Engels
 • Munteenheid : Euro (EUR)
 • Telefoon prefix : +353
 • domeinnaam extensie : .ie

Economie

Ierland stond in de jaren 90 bekend als de Keltische Tijger omdat het een spectaculaire economische groei meemaakte door de lage belastingen voor buitenlandse bedrijven. Hierdoor trokt het land veel high-tech bedrijven aan - zoals Intel, Dell en Microsoft - die hun Europese zetel in Ierland vestigden. Ierland is ook gekend als call-center land. Diensten vormen 49 procent van het bruto binnenlands product, de industrie 46 procent en de landbouw 5 procent. De Ierse economie werd hard getroffen door de financiele en economische crisis.

Toerisme & cultuur

De Giant's Causeway in County Antrim is een van de grote natuurwonderen van Ierland, bestaandeuit 40.000 op elkaar aansluitende basaltblokken, een rotsformatie die werd veroorzaakt door een eeuwenoude vulkaanuitbarsting. Als u wilt wandelen of fietsen in het adembenemende landschap van Ierland, dan is de Ring of Kerry in het zuiden een prima optie voor een dagtochtje. Hier vindt u een paar van de mooiste voorbeelden van de Ierse dramatische kustlijn die u het gevoel geven dat u echt helemaal van de rest van de wereld verwijderd bent.

Stralend op de oevers van de rivier de Liffey ligt de hoofdstad van de Ierse Republiek: Dublin. Een mengeling van een kosmopolitische sfeer en traditionele Ierse charme zweeft door de straten met gebouwen in de Georgiaanse bouwstijl. Dublin is de thuisstad van een van 's werelds populairste bieren: Guinness. Tot een bezoek aan de brouwerij behoren interactieve activiteiten; u leert bijvoorbeeld hoe u de perfecte pint tapt. In de National Gallery is een nationale collectie van Europese en Ierse kunst van meer dan 2.000 kunstwerken ondergebracht. Een andere gratis bezienswaardigheid is het Natural History Museum. De tentoonstelling omvat opgezette dieren van over de hele wereld en uit Ierland.

Meer over Ierland


Tags : .ie, Ierland, Ierse domeinnaam

Diensten

Tools

Over Nomeo

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2018 © Nomeo bvba - Nomeo Internationaal : Nederland
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief