Frankrijk - .fr

De Franse Republiek, is een land in West-Europa en qua oppervlakte het op twee na grootste Europese land. Frankrijk ligt tussen het Kanaal, de Atlantische Oceaan en de Golf van Biskaje (in het westen), België en Luxemburg (in het noorden), Duitsland, Zwitserland en Italië (in het oosten) en Spanje, Andorra, de Middellandse Zee en Monaco in het zuiden. Ook het eiland Corsica in de Middellandse Zee behoort tot Frankrijk, alsook vele overzeese gebieden. Inclusief overzeese gebieden heeft het land een oppervlakte van 674.843 km² en een bevolkingscijfer van 65,4 miljoen (januari 2010).

 

 

.fr domeinnaam

Franse vlag

De .fr domeinnaam is de officiële top level domain (TLD, ook wel domeinnaam extensie genoemd) van Frankrijk.

 • Lengte : 2 tot 63 karakters
 • Toegelaten karakters : a tot z, 0 tot 9 en koppelteken (-)
 • IDN : Ja, vanaf 3 juli 2012 worden ook deze karakters mogelijk : ß à á â ã ä å æ ç è é ê ë ì í î ï ñ ò ó ô õ ö ù ú û ü ý ÿ œ
 • Specifieke regels : Een bedrijf moet een lokaal adres hebben of een merknaam die geldig is in Frankrijk.
 • Registry : www.afnic.fr
 • Opmerkingen : Nomeo kan een lokaal adres voorzien in Frankrijk.

 

Lees meer

 

Gerelateerde berichten

 

kaart van Frankrijk

Feiten over Frankrijk

 • Aantal inwoners : 65 miljoen (2010)
 • Hoofdstad : Parijs
 • Talen : Frans
 • Munteenheid : Euro
 • Telefoon prefix : +33
 • domeinnaam extensie : .fr

Economie

De landbouw speelt een grote rol in de Franse economie. Een groot deel van de waarde van totale landbouwexport komt uit vee voort (vooral rundvee, varkens, gevogelte en schapen). De belangrijke gewassen van het land zijn tarwe, suikerbieten, graan, gerst en aardappels. Fruitteelt is belangrijk in het zuiden. Frankrijk is een van de belangrijkste producenten van wijn in de wereld. Belangrijke industrieën van Frankrijk zijn machines, chemische producten, auto's, metalen, vliegtuigen, elektronische apparatuur en voedsel (kaas). Het toerisme is een belangrijke economische sector. Er kwamen 81,9 miljoen toeristen in Frankrijk in 2007, goed voor 6,2% van het BNP. Dat betekent dat Frankrijk de meeste toeristen heeft van de wereld.

Toerisme & cultuur

De populairste bestemmingen zijn de Eiffeltoren (jaarlijks 6,2 miljoen bezoekers), het Louvre (5,7 miljoen bezoekers), het Kasteel van Versailles (2,8 miljoen bezoekers), het Musée d'Orsay (2,1 miljoen bezoekers), het Arc de Triomphe (1,2 miljoen bezoekers), Centre Pompidou (1,2 miljoen bezoekers) en Mont Saint-Michel (1 miljoen bezoekers).

De Franse cultuur doet zich gelden in de literatuur, architectuur, muziek, film, toneel en beeldende kunst. Het propageren van de Franse taal en cultuur in het land zelf en in de wereld is een serieuze staatszaak.

 

Meer over Frankrijk


Tags : .fr, frankrijk, Franse domeinnaam

Diensten

Tools

Over Nomeo

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2018 © Nomeo bvba - Nomeo Internationaal : Nederland
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief