Denemarken - .dk

Het Koninkrijk Denemarken, is een land in Scandinavië, in het noorden van Europa. Het is het meest zuidelijk gelegen land van de Noordse landen en ligt ten zuiden van Noorwegen en ten zuidwesten van Zweden, waarmee het door een brug verbonden is. Ten zuiden van de enige landgrens die het land rijk is, ligt Duitsland. Het land grenst daarnaast aan de Oostzee en Noordzee.
Denemarken heeft een totale oppervlakte van 43.094 km², bijna anderhalf keer zo groot als België, en bestaat hoofdzakelijk uit een groot deel van het schiereiland Jutland en de drie grote eilanden Funen, Seeland, en Lolland, die samen met tal van kleinere eilanden de Deense archipel vormen. Van de 5.500.510 (2009) inwoners leeft het grootste deel in stedelijke gebieden.

 

 

.dk domeinnaam

Deense clag

De .dk domeinnaam is de officiële, Deense top level domain.

 • Lengte : 2 tot 63 karakters
 • Toegelaten karakters : a tot z, 0 tot 9 en koppelteken (-)
 • IDN : Ja, ä å æ é ö ø ü zijn toegelaten.
 • Specifieke regels : Nee.
 • Registry : DK-Hostmaster
 • Opmerkingen : Makkelijk te registreren.

 

kaart van Denemarken

Feiten over Denemarken

 • Aantal inwoners : 5,5 miljoen (2009)
 • Hoofdstad : Kopenhagen
 • Talen : Deens
 • Munteenheid : Deense kroon (DKK)
 • Telefoon prefix : +45
 • domeinnaam extensie : .dk

Economie

De traditionele industrieën van Denemarken zijn de landbouw, visserij en scheepsbouw. Financiële en andere diensten, de handel en de vervoerssector zijn ook belangrijk voor de economie van het land. De belangrijkste uitvoerproducten van Denemarken zijn landbouwproducten en industriële machines, teak en eiken meubilair, vlees, vis en metalen. Het toerisme is ook een belangrijke industrie.

Toerisme & cultuur

Denemarken heeft een vlak tot heuvelachtige landschap. Er zijn pretparken en andere toeristische attracties, maar vooral Kopenhagen lokt de meeste toeristen. Kopenhagen biedt een enorme diversiteit aan activiteiten. Het is een rustige stad gelegen aan het water met veel groen. Het meest gefotografeerde beeld is wellicht dat van de zeemeermin, geïnspireerd op een sprookje van H.C. Andersen. Er zijn ongeveer 50 musea. Kopenhagen is ook een stad met veel groen, zelfs een botanische tuin kan je er bezoeken. Bezoek ook Amalienborg, het koninklijk paleis te Kopenhagen en Christiania, de anarchistische enclave nabij de haven van Kopenhagen. Ook de directe omgeving van Kopenhagen heeft veel te bieden.

Opmerkelijk is dat tweederde van de bevolking een achternaam heeft die op - sen eindigt. 23% van de bevolking heeft Jensen, Hansen of Nielsen als achternaam. De muziek bij de deense volksdans is onveranderlijk vrolijk; mineur zul je zelden tegenkomen. Omdat de viool het hoofdinstrument is de meeste muziek uitgeschreven in viool-vriendelijke toonsoorten: G, D en A komen het meest voor.

Meer over Denemarken


Tags : .dk, Denemarken, Deense domeinnaam

Diensten

Tools

Over Nomeo

ISOIEC 27001

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2020 © Nomeo bvba
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief