Cyprus - .cy

De Republiek Cyprus is gelegen op het gelijknamige eiland Cyprus in het oosten van de Middellandse Zee, ca. 70 km ten zuiden van Turkije en 105 km ten westen van Syrië. Cyprus behoort geografisch gezien tot het Aziatische continent, echter om politieke en culturele redenen wordt Cyprus dikwijls tot Europa gerekend. Cyprus is sinds 2004 als lid van de Europese Unie opgenomen. Sinds 1983 bestaat op het noordelijk deel van het eiland de Turkse Republiek Noord-Cyprus, die alleen door Turkije wordt erkend. Het eiland is daarmee feitelijk in tweeën gedeeld. Cyprus heeft bijna 800.000 inwoners.

 

 

.com.cy domeinnaam

Cypriotische vlag

De .com.cy domeinnaam is de officiële, Cypriotische top level domain.

 • Lengte : 3 tot 63 karakters
 • Toegelaten karakters : a tot z, 0 tot 9 en koppelteken (-)
 • IDN : Nee.
 • Specifieke regels : Ja. enkel te registreren door lokaal bedrijf of een lokale inwoner.
 • Registry : University of Cyprus
 • Opmerkingen : Moeilijker te registreren

 

kaart van cyprus

Feiten over Cyprus

 • Aantal inwoners : 0,8 miljoen (2009)
 • Hoofdstad : Nicosia
 • Talen : Grieks en Turks
 • Munteenheid : euro (EUR)
 • Telefoon prefix : +357
 • domeinnaam extensie : .cy

Economie

De economie steunt vooral op de export van agrarische producten (m.n. citrusvruchten, aardappelen, druiven, tabak) en op de inkomsten uit het toerisme. De visserij is nauwelijks van belang: de wateren rond het eiland zijn arm aan vis. Er is enige mijnbouw: koper- en ijzererts, marmer en gips. Er is een groot verschil in welvaart tussen het Noorden en het Zuiden. Grieks-Cyprus onderhoudt internationale economische betrekkingen en is sinds 1 mei 2004 lid van de EU. Mede door de open economie is de welvaart in het Griekse deel hoger dan in het Turkse deel. Het Turkse deel is voor de economie afhankelijk van Turkije. Het wordt niet erkend, waardoor economische betrekkingen en handel buiten Turkije niet mogelijk zijn. Als gevolg hiervan is de welvaart aanzienlijk lager.

Toerisme & cultuur

Zonnekloppers kennen het land lang voor zijn comfortabele strandhotels en gezellige badplaatsen. Minder bekend zijn misschien de ongerepte landstreken, interessante culturele bezienswaardigheden, moderne steden en verstilde dorpen, goudgele stranden naast koele, weelderig begroeide bergen. De Cypriotische hoofdstad heeft een unieke oude binnenstad : Stoere, stervormige muren, in de 16de eeuw door de Venetianen gebouwd, omsluiten een wirwar van straatjes, bezaaid met historische monumenten, winkeltjes, cafés en tavernes. Met zijn dichtbegroeide, majestueuze bergkammen, zijn koele berglucht en zijn fantastische vergezichten biedt de Troodos de perfecte afwisseling van het mediterrane strandleven.

In Cyprus wordt in het verkeer links gereden. De realiteit van Cyprus is dat er etnisch, taalkundig, godsdienstig en cultureel gezien twee verschillende gemeenschappen zijn : een Griekse en Turkse.

Meer over Cyprus


Tags : .cy, Cyprus, Cypriotische domeinnaam

Diensten

Tools

Over Nomeo

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2018 © Nomeo bvba - Nomeo Internationaal : Nederland
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief