Bulgarije - .bg

De Republiek Bulgarije is een land in Zuidoost-Europa, gelegen in het oosten van de Balkan en ten zuiden van de rivier de Donau. Het land heeft een bevolking van 7.204.687 (2009) inwoners en een oppervlakte van 110.912 km². Sofia is de hoofdstad en met ruim 1,2 miljoen inwoners de grootste stad van het land.

 

 

.bg domeinnaam

Bulgaarse vlag

De .bg domeinnaam is de officiële, Bulgaarse top level domain.

 • Lengte : 2 tot 63 karakters
 • Toegelaten karakters : a tot z, 0 tot 9 en koppelteken (-)
 • IDN : Nee.
 • Specifieke regels : Ja. documentair bewijs nodig
 • Registry : Register.bg
 • Opmerkingen : Makkelijk te registreren, mits voorleggen van de vereiste documenten

 

kaart van Bulgarije

Feiten over Bulgarije

 • Aantal inwoners : 7,2 miljoen (2009)
 • Hoofdstad : Sofia
 • Talen : Bulgaars
 • Munteenheid : Bulgaarse Lev (BGN)
 • Telefoon prefix : +359
 • domeinnaam extensie : .bg

Economie

Traditioneel is Bulgarije een landbouwland. Na de Tweede Wereldoorlog is het land aanzienlijk geïndustrialiseerd. De belangrijke industrieën zijn de machinebouw, metaalbewerking, voedselverwerking, techniek en de productie van chemische producten, textiel en elektronica. De belangrijkste mineralen van Bulgarije zijn bauxiet, koper, lood, zink, steenkool, bruinkool, ijzererts, olie en aardgas. De landbouw vertegenwoordigt meer dan 20 procent van het bruto nationaal product en stelt hetzelfde percentage van het aantal arbeidskrachten te werk. De belangrijkste gewassen zijn tarwe, koolzaad, graan, gerst, groenten en tabak. Druiven en ander fruit, evenals rozen, worden ook gekweekt, en de productie van wijn en brandewijn is belangrijk voor de economie. Meer dan 80 procent van de handel van Bulgarije vindt plaats met de vroegere landen van de Sovjet-Unie.

Toerisme & cultuur

Belangrijkste trekpleisters zijn het kustgebied met grote moderne hotels, de zogenaamde Rozenvallei met als belangrijkste centra Karlovo en Sopot en het vele natuurschoon. Van staatswege wordt een aantal oude stadsdelen beschermd; zij blijven zoveel mogelijk in de oorspronkelijke toestand bewaard. Vele folkloristische tradities worden in Bulgarije in ere gehouden, en ook daar komen vele toeristen op af. Verder vormen musea (Thracische kunst) en kloosters belangrijke bezienswaardigheden.

De Bulgaarse muziek is onder liefhebbers van wereldmuziek of volksmuziek zeer geliefd vanwege het voorkomen van zeer onregelmatige maatsoorten. De Bulgaarse muziek heeft al heel veel moderne muziekstijlen beïnvloed. Bulgarijes voornaamste (klassieke) componist was Pancho Vladigerov, wiens werk grote populariteit geniet. Het Conservatorium in Sofia is naar hem genoemd, alsmede een tweejaarlijks terugkerend muziekconcours in Sjoemen.De Bulgaren gebruiken het cyrillisch alfabet. Methodius en Cyrillus van Saloniki die het alfabet ontwikkelden zijn belangrijke personen in de geschiedenis van Bulgarije.

Meer over Bulgarije


Tags : .bg, Bulgarije, Bulgaarse domeinnaam

Diensten

Tools

Over Nomeo

ISOIEC 27001

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2020 © Nomeo bvba
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief