Zuid-Korea - .kr

Zuid-Korea, officieel de Republiek Korea, is een land in het noordoostelijke deel van het Aziatische continent op het zuidelijk deel van het Koreaans Schiereiland dat na de splitsing van het land Korea in 1945 officieel bekend werd als de Republiek Korea. Zuid-Korea grenst aan de gedemilitariseerde zone met Noord-Korea, de Gele Zee, de Straat Korea en de Japanse Zee. Zuid-Korea heeft ongeveer 3000 eilanden die met name voor de zuidelijke en westelijke kust liggen. Er wonen ongeveer 50 miljoen mensen in Zuid-Korea op een oppervlakte van 99.538 km².

 

.co.kr domeinnaam

Zuid-Koreaanse vlag

De .co.kr domeinnaam is de officiële, Zuid-Koreaanse domeinnaamextensie voor bedrijven.

 • Lengte : 2 tot 62 karakters
 • Toegelaten karakters : a tot z, 0 tot 9 en koppelteken (-)
 • IDN : Nee.
 • Specifieke regels : Ja. Enkel registreerbaar door lokale bedrijven.
 • Registry : NIDA
 • Opmerkingen : Moeilijker te registreren, kan enkel geregistreerd worden door lokale bedrijven.

kaart van Zuid-Korea

Feiten over Zuid-Korea

 • Aantal inwoners : 48,5 miljoen (2009)
 • Hoofdstad : Seoel
 • Talen : Koreaans
 • Munteenheid : Zuid-Koreaanse won (KRW)
 • Telefoon prefix : +82
 • domeinnaam extensie : .kr

Economie

Zuid-Korea is een belangrijke producent van hightech goederen, maar ook de staalindustrie, scheepsbouw, automobielindustrie en productie van elektronische goederen zorgen er voor dat Zuid-Korea een belangrijke speler is op de internationale markt. Nog een belangrijk exportproduct van de laatste jaren is de Koreaanse cultuur. In het bijzonder Koreaanse films, muziek en televisieseries worden warm onthaald in omringende landen maar kennen ook een groeiende schare fans buiten het Aziatische continent. Ongeveer 17 procent van Zuid-Korea is gecultiveerd. Het belangrijkste voedselgewas van het land, rijst, wordt op bijna 60 percent van de landbouwgrond geteeld. Andere belangrijke gewassen zijn sojabonen, Spaanse pepers, gerst, kool, watermeloenen, knoflook, uien, radijzen, witte aardappels, rode bonen, maïs, en bataten. Een belangrijke ontwikkeling is de grote uitbreiding in de opbrengst van fruit, in het bijzonder appelen, sinaasappelen, druiven, dadelpruimen, peren, en perziken. Andere gewassen zijn onder meer katoen, hennep en zijde. Sinds eind jaren zestig is Zuid-Korea een van de belangrijke vissende naties van de wereld geworden. Pijlinktvis, weekdieren, ansjovis, tonijn, snoekbaars en makreel zijn de belangrijkste vangsten. Zuid-Korea heeft beperkte voorraden delfstoffen.

Toerisme & cultuur

Seoul is het politieke, culturele, sociale en economische centrum van Zuid-Korea. De Han rivier vormt het centrum van de stad. De mooiste bezienswaardigheden in Seoul zijn: de bergen Bukhansan en Namsan, het gebied rond de rivier de Han, het pretpark Lotte World, Jongno Street en Insadong Street, het Changdeokgung paleizencomplex, het Gyeongbokkung paleis, Namsan en Sungjoon Park, de poorten Namdaemun en Tongdaemun, de Yongsan markt (de grootste elektronica markt van de Azië) en diverse beroemde tempels, waaronder de Jogyesa tempel. Busan is met ruim vier miljoen inwoners de tweede grootste stad van Korea. In en rond Busan vind je onder andere stranden, luxe winkelcentra, traditionele markten, natuurlijke heetwaterbronnen en eeuwenoude tempels. Verder kun je nog met een kabelbaan een berg op om een eeuwenoude verdedigingsmuur te bezichtigen. Vanaf deze muur heb je een prachtig uitzicht op de havenstad Busan. Cheju (Jeju) is een populaire toeristische bestemming in Zuid-Korea, het is het meest zuidelijk gelegen en grootste vulkanische eiland van Korea. Het eiland kenmerkt zich door talloze lavagrotten en vulkaankraters. In het centrum van Suwon ligt een eeuwenoude verdedigingsmuur: het Hwasong fort. Deze indrukwekkende muur staat op de Werelderfgoed Lijst van de UNESCO. Het fort is gebouwd op een terrein van ruim 130 hectare, en bevat vele muren, gebouwen, torens, verdedigingswerken en poorten. Dadohae is een nationaal marine park, dat uit ongeveer 100 kleine eilandjes bestaan. Het marine park ligt in het zuiden van het land, langs de kust van de provincie Chollanam Do. Maar een paar eilandjes worden bewoond, waarvan Heuksando en Hongdo de meest bekende zijn. Heuksando is vooral een bezoek waard door de prachtige Choryeongmok Tree, en de prachtige weg die in een cirkel langs het hele eiland loopt. Hongdo is vooral bekend om de prachtige natuur.

 

Meer over Zuid-Korea


Tags : .kr, .co.kr, Zuid-Korea, Zuid-Koreaanse domeinnaam

domeinnaam

Domeinnaam registreren

.  

Meer extensies registreren

Verhuis uw domeinnaam

Diensten

Tools

Over Nomeo

ISOIEC 27001

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2018 © Nomeo bvba - Nomeo Internationaal : Nederland
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief