Vietnam - .vn

De Socialistische Republiek Vietnam, is een land in Zuidoost-Azië. Het bevindt zich op het Indochina-schiereiland en wordt begrensd door China in het noorden, door de Golf van Tonkin en het daarin gelegen Chinese eiland Hainan in het noordoosten, door de Zuid-Chinese Zee in het zuidoosten, door Cambodja in het zuidwesten en door Laos in het noordwesten. Met 87 miljoen inwoners (2009) en oppervlakte 331.689 km² behoort Vietnam tot de dertien meestbevolkte landen ter wereld.

 

.vn domeinnaam

Vietnamese vlag

De .vn domeinnaam is de officiële, Vietnamese domeinnaamextensie.

 • Lengte : 3 tot 60 karakters
 • Toegelaten karakters : a tot z, 0 tot 9 en koppelteken (-)
 • IDN : Nee.
 • Specifieke regels : Geen beperkingen.
 • Registry : Ministry of Information and Communications
 • Opmerkingen : Makkelijk te registreren, iedereen kan een .vn domein vastleggen.

Feiten over Vietnam

 • Aantal inwoners : 87 miljoen (2009)
 • Hoofdstad : Hanoi
 • Talen : Vietnamees
 • Munteenheid : dong (VND)
 • Telefoon prefix : +84
 • domeinnaam extensie : .vn

Economie

Het grootste deel van de Vietnamese bevolking leeft van de landbouw en rijst is veruit het belangrijkste gewas. De Mekong en Rode rivierdelta's behoren tot de grootste rijstplantagegebieden van de wereld. Pinda's, graan, bataten en bonen zijn secundaire voedselgewassen, en katoen, jute, koffie, thee en suikerriet zijn belangrijke geproduceerde marktgewassen. De visserij en de aquacultuur zijn ook belangrijke industrieën. De mariene producten zijn een belangrijke uitvoer van het land, vooral garnalen. Rubber is ook een belangrijk uitvoerproduct. Hout is er genoeg, in het bijzonder in het noorden, maar ontbossing als gevolg van nieuwe vestigingen op het hoogland, cultuurverplaatsing en de commerciële bosbouw worden een steeds ernstiger probleem. De meeste delfstoffen van het land worden gevonden in het noorden. Vietnam wint grote hoeveelheden steenkool, evenals fosfaten, mangaan, bauxiet, chromaat en andere metaalertsen. Er zijn grote onderzeese aardoliebronnen (olie en gas) ontdekt in de zuidelijke wateren. De middelen om deze grondstoffen te winnen worden nog ontwikkeld. De belangrijke industrieën zijn de landbouwverwerking, de machinebouw, autoassemblage en de vervaardiging van textiel en kleding, cement, chemische meststoffen, glas en banden. Veel van de grote en kapitaalintensieve projecten zijn gezamenlijke ondernemingen tussen buitenlandse en Vietnamese lokale regeringen. De toeristenindustrie is ook significant voor de economie.

Toerisme & cultuur

Vietnam heeft de toerist veel te bieden: prachtige natuur, mooie berggebieden en fraaie stranden. Daarnaast heeft het zeer verschillende steden, van historisch (Hanoi, Hue, Hoi An) tot kosmopolitisch (Ho Chi Minhstad). Zelfs het oorlogsverleden is een toeristische attractie, zoals de ondergrondse gangen van de Vietcongstrijders.

 

Meer over Vietnam


Tags : .vn, Vietnam, Vietnamese domeinnaam

domeinnaam

Domeinnaam registreren

.  

Meer extensies registreren

Verhuis uw domeinnaam

Diensten

Tools

Over Nomeo

ISOIEC 27001

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2018 © Nomeo bvba - Nomeo Internationaal : Nederland
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief