Verenigde Arabische Emiraten - .ae

De Verenigde Arabische Emiraten (VAE) zijn een land in Azië dat aan Saoedi-Arabië en Oman grenst. Het omvat zeven emiraten: Abu Dhabi, Dubai, Sharjah, Ajman, Umm Al Qaywayn, Ras al-Khaimah en Fujairah. De Verenigde Arabische Emiraten zijn rijk aan olie. Abu Dhabi is verreweg het grootst in oppervlakte. Het land behoort tot de Arabische Liga. Georgië heeft een oppervlakte van 83.600 km² en telt 4,8 miljoen inwoners.

 

.ae domeinnaam

Verenigde Arabische Emiraten vlag

De .ge domeinnaam is de officiële domeinnaamextensie van de Verenigde Arabische Emiraten.

 • Lengte : 2 tot 63 karakters
 • Toegelaten karakters : a tot z, 0 tot 9 en koppelteken (-)
 • IDN : Nee.
 • Specifieke regels : Nee, geen restricties.
 • Registry : UAE Nic
 • Opmerkingen : Makkelijk te registreren, iedereen kan een .ae-domeinnaam reserveren.

Feiten over de Verenigde Arabische Emiraten

 • Aantal inwoners : 4,8 miljoen (2009)
 • Hoofdstad : Abu Dhabi
 • Talen : Arabisch
 • Munteenheid : VAE-Dirham (AED)
 • Telefoon prefix : +971
 • domeinnaam extensie : .ae

Economie

De Verenigde Arabische Emiraten hebben een hoog geïndustrialiseerde economie. Volgens verschillende ontwikkelingsmeters, zoals de HDI en BNP, maakt deze het land tot een van de meest ontwikkelde landen in de wereld. Hoewel de VAE minder afhankelijk worden van natuurlijke grondstoffen als bron van inkomen, spelen aardolie en aardgas nog steeds een grote rol in de economie, zeker in Abu Dhabi. Een grote opleving in de bouw, een zich uitbreidende industrie en een snel groeiende dienstensector helpen de VAE met het diversifiëren van hun economie. Over het hele land zijn er nu bouwprojecten in uitvoering ter waarde van $350 miljard. Voorbeelden van die projecten zijn de Burj Khalifa, het hoogste gebouw ter wereld geopend in 2010, de internationale luchthaven Al Maktoum International Airport, die de duurste ooit gebouwde luchthaven zal worden, en de drie Palmeilanden, de grootste kunstmatige eilanden ter wereld. Nog een dergelijk project is de Dubai Mall, dat 's werelds grootste winkelcentrum is.

Toerisme & cultuur

Dubai is niet alleen de een na grootste van de Arabische Emiraten, het is tevens de meest populaire vakantiebestemming. De stad is volop in ontwikkeling en de meest spectaculaire plannen worden hier uitgevoerd. Wereldbekend zijn de plannen voor Palm Island, het eilandenproject dat wordt uitgevoerd in de vorm van een palm. Palm Island zal zo immens groot zijn dat het eiland vanaf de maan te zien moet zijn! De oude stad is echter ook absoluut de moeite waard. Hier kunt u een bezoek brengen aan de traditionele moskees en gezellige souks. Het fraaie hagelwitte zandstrand van Dubai is op haar mooist bij Jumeirah. In combinatie met het azuurblauwe water van de Arabische Golf, vormt dit strand de ideale basis voor een ontspannen vakantie.

 

Meer over de Verenigde Arabische Emiraten


Tags : .ae, Verenigde Arabische Emiraten

domeinnaam

Domeinnaam registreren

.  

Meer extensies registreren

Verhuis uw domeinnaam

Diensten

Tools

Over Nomeo

ISOIEC 27001

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2018 © Nomeo bvba - Nomeo Internationaal : Nederland
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief