Thailand - .th

Het Koninkrijk Thailand is een land in Zuidoost-Azië. Tot 1939 heette het land Siam. Thailand wordt in het oosten begrensd door Laos en Cambodja, in het westen door Myanmar en de Andamanse Zee, in het uiterste zuiden door Maleisië en in het zuidoosten door de Golf van Thailand, een onderdeel van de Zuid-Chinese Zee. Thailand heeft een oppervlakte van 513.115 km² en telt 66,9 miljoen inwoners (2009).

 

.co.th domeinnaam

Thaise vlag

De .co.th domeinnaam is de officiële, Thaise domeinnaamextensie voor bedrijven en commercieel gebruik.

 • Lengte : 2 tot 24 karakters
 • Toegelaten karakters : a tot z, 0 tot 9 en koppelteken (-)
 • IDN : Nee.
 • Specifieke regels : Ja. Enkel registreerbaar door lokale bedrijven.
 • Registry : Asian Institute of Technology
 • Opmerkingen : Moeilijker te registreren, kan enkel geregistreerd worden door lokale bedrijven.

Feiten over Thailand

 • Aantal inwoners : 66,9 miljoen (2009)
 • Hoofdstad : Bangkok
 • Talen : Thai
 • Munteenheid : Baht (THB)
 • Telefoon prefix : +66
 • domeinnaam extensie : .th

Economie

Thailand heeft een vrijemarkteconomie, waarin de particuliere sector de belangrijkste is. Hierin is 45% van de beroepsbevolking werkzaam in landbouw en visserij, 15% in de industrie en 31% in de dienstverlenende sector. Thailand is samen met India en Vietnam de belangrijkste rijstexporteur ter wereld. Op het schiereiland wordt rubber gewonnen en verder verbouwd men maïs, sojabonen, hennep, jute, kokosnoten en vooral cassave (tapioca). Thailand is verder de grootste orchideeënproducent in de wereld en na Hawaï de grootste producent ter wereld van ananassen. Naast olie en gas heeft Thailand ook grote voorraden zink en bruinkool. Exploitabele voorraden zijn er ook nog van goud, zilver, koper, tungsten, mangaan, antimoon en lood. Thailand kent praktisch geen zware industrie. De elektronica-industrie is één van de belangrijkste peilers van de Thaise economie, met veel buitenlandse investeerders uit Japan en de Verenigde Staten. In 2003 werden er ongeveer 33 miljoen harddiskdrives geëxporteerd en Thailand heeft daarmee wereldwijd een aandeel van bijna 18%.

Toerisme & cultuur

Thailand heeft een enorm divers aanbod: prachtige stranden in het zuiden en op de eilanden, bergen en bergvolken in het noorden, oude cultuur in het centrale deel, een chaotische maar bruisende hoofdstad, en een heerlijke keuken. Van luie vakanties tot actieve vakanties en exotische trektochten. Bangkok wordt gehaat om de drukte, de chaos en de vervuiling, maar is geliefd om de enorme veelzijdigheid en dynamiek. De tweede stad van Thailand, Chiang Mai, is de uitvalsbasis voor toeristen die de bergen en bergvolken in het noorden willen ontdekken. Het noordoosten wordt door relatief weinig toeristen bezocht en dat is jammer. In de Isaan – zoals de Thai het gebied noemen – is het leven eenvoudiger en traditioneler dan elders in het land. Het is een smeltkroes van de taal en cultuur van Thai, Lao en Khmer. Ten westen van Bangkok ligt de provincie Kanchanaburi, een van de meest ongerepte gebieden van Thailand. Je kunt er de beruchte "Bridge on the River Kwai" bezichtigen en verscheidene nationale parken bezoeken.

 

Meer over Thailand


Tags : .th, .co.th, Thailand, Thaise domeinnaam

domeinnaam

Domeinnaam registreren

.  

Meer extensies registreren

Verhuis uw domeinnaam

Diensten

Tools

Over Nomeo

ISOIEC 27001

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2018 © Nomeo bvba - Nomeo Internationaal : Nederland
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief