Taiwan - .tw

Taiwan is een eiland in Oost-Azië, alsmede de gebruikelijke aanduiding van een daar gevestigde, de facto soevereine staat die zich formeel de Republiek China noemt. Als politieke entiteit bestaat de Republiek China vooral uit het genoemde eiland, maar zij heeft ook de eilanden Kinmen, Matsu en Wuciou onder controle. Die liggen vlak voor de kust van het Chinese vasteland. Zij behoren tot het deel van de provincie Fujian dat onder feitelijk gezag van Taiwan staat. Het eiland Taiwan ligt in de Oost-Chinese Zee, ten oosten van het Chinese vasteland, ten zuidwesten van Japan en ten noordoosten van de Filipijnen. Taiwan wordt niet als onafhankelijk land erkend door de communistische Volksrepubliek China en de communistische regering noemt Taiwan een afvallige provincie van de Volksrepubliek China. Taiwan heeft een oppervlakte van 35.980 km² en telt 23 miljoen inwoners.

 

.tw domeinnaam

Taiwanese vlag

De .tw domeinnaam is de officiële, Taiwanese domeinnaamextensie.

 • Lengte : 3 tot 63 karakters
 • Toegelaten karakters : a tot z, 0 tot 9 en koppelteken (-)
 • IDN : Nee.
 • Specifieke regels : nee, vrij te registreren.
 • Registry : TWNIC
 • Opmerkingen : Makkelijk te registreren, iedereen kan een .tw-domeinnaam registreren.

 

.com.tw domeinnaam

Taiwanese vlag

De .com.tw domeinnaam is de officiële, Taiwanese domeinnaamextensie voor commercieel gebruik.

 • Lengte : 3 tot 63 karakters
 • Toegelaten karakters : a tot z, 0 tot 9 en koppelteken (-)
 • IDN : Nee.
 • Specifieke regels : nee, vrij te registreren.
 • Registry : TWNIC
 • Opmerkingen : Makkelijk te registreren, iedereen kan een .tw-domeinnaam registreren.

 

Feiten over Taiwan

 • Aantal inwoners : 23 miljoen (2009)
 • Hoofdstad : Taipei
 • Talen : Mandarijn
 • Munteenheid : Taiwanese dollar (NTD)
 • Telefoon prefix : +886
 • domeinnaam extensie : .tw

Economie

Taiwan behoort tot de grootste economieën ter wereld met een belangrijke consumentenmarkt. Het behoort op het gebied van informatietechnologie tot de wereldtop en is op bepaalde onderdelen daarvan de grootste producent ter wereld. Veel Taiwanese bedrijven hebben fabrieken op het Chinese vasteland, meestal met het oog op goedkope arbeid. Meer geavanceerde technologie en R&D blijven vooralsnog echter in Taiwan. Vanuit Taiwan is inmiddels meer dan USD 100 miljard in China geïnvesteerd. De voortschrijdende economische integratie met China biedt voor buitenlandse bedrijven ook goede mogelijkheden voor het bewerken van de Chinese markt. Mede vanwege het hoge opleidingsniveau investeren meer en meer grote multinationals in eigen research centra. De mijnbouw omvat steenkool-, aardgas- en aardoliewinning, alle op bescheiden schaal. De landbouw wordt vnl. aan de westkant van het eiland bedreven. Rijst is het voornaamste product, gevolgd door suikerriet en aardappelen, aardnoten, thee, tabak, bananen, ananas en citrusvruchten.

Toerisme & cultuur

Taiwan staat bekend om haar adembenemende en ongerepte natuurschoon. Het beschikt over verschillende nationale parken zoals het beroemde Taroko National Park rondom de gelijknamige kloof. Ervaar een adembenemende zonsopgang boven een zee van wolken, of beklim de hoogste bergtop van noord-oost Azië, Yushan (3952m). Ontdek de schoonheid van sereen Sun Moon Lake. Toe aan een dagje strand? De mooiste stranden bevinden zich in het zuiden van Taiwan. Ook het stadsleven van Taiwan is verrassend. Een letterlijk hoogtepunt dat niet mag worden overgeslagen tijdens een bezoek aan de hoofdstad Taipei is de Taipei 101, met 508 meter een van de hoogste gebouwen ter wereld. Taiwan iseen populaire golfbestemming. Ook voor fietsliefhebbers biedt Taiwan voldoende mogelijkheden, zowel voor recreanten met nieuw aangelegde fietspaden als voor sportfietsers die hun hart kunnen ophalen in het bergachtige centrale deel van Taiwan. Voor zowel de beginnende als gevorderde surfer zijn de verschillende kleine eilanden een waar paradijs. Verder kan de actieve vakantieganger op Taiwan hiken, snorkelen en duiken of deelnemen aan een ochtendsessie Tai Chi.

 

Meer over Taiwan


Tags : .tw, .com.tw, Taiwan, Taiwanese domeinnaam

domeinnaam

Domeinnaam registreren

.  

Meer extensies registreren

Verhuis uw domeinnaam

Diensten

Tools

Over Nomeo

ISOIEC 27001

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2018 © Nomeo bvba - Nomeo Internationaal : Nederland
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief