Tadzjikistan - .tj

De Republiek Tadzjikistan, is een land in Centraal-Azië dat grenst aan Oezbekistan, Kirgizië, China en Afghanistan. Tot 1991 maakte het deel uit van de Sovjet-Unie. Georgië heeft een oppervlakte van 143.100 km² en telt 7,3 miljoen inwoners.

 

.tj domeinnaam

Tadzjiekse vlag

De .tj domeinnaam is de officiële, Tadzjiekse domeinnaamextensie.

 • Lengte : 3 tot 63 karakters
 • Toegelaten karakters : a tot z, 0 tot 9 en koppelteken (-)
 • IDN : Nee.
 • Specifieke regels : Nee, geen beperkingen
 • Registry : Information Technology Center
 • Opmerkingen : Makkelijk, iedereen kan een .tj-domeinnaam registreren.

Tadzjikistan kaart

Feiten over Tadzjikistan

 • Aantal inwoners : 7,3 miljoen (2009)
 • Hoofdstad : Doesjanbe
 • Talen : Tadzjieks Perzisch
 • Munteenheid : somoni (TJS)
 • Telefoon prefix : +992
 • domeinnaam extensie : .tj

Economie

Belangrijke inkomsten van buitenlandse valuta zijn de export van katoen en aluminium (uit Tursunzoda), en in beperktere mate zilver, goud, uranium en wolfraam. Uiteraard maakt dit het land erg gevoelig voor de wisselkoersen in die goederen. De economie verzwakte na zes jaar burgeroorlog, en het verlies van financiële steun vanuit Moskou. Het land is nog steeds afhankelijk van hulp vanuit Rusland en Oezbekistan en hulp vanuit humanitaire organisaties. In 2006 was Nederland de grootste exportpartner van Tadzjikistan. De totale export aan Nederland bedroeg 40,7% van het totaal, gevolgd door Turkije met 31,7%.

Toerisme & cultuur

Tadzjikistan is een zeer bergachtig land, dat voor de helft op een hoogte van meer dan 3000 meter ligt. Het is een land dat nog niet aangetast is door massatoerisme met een onwaarschijnlijke natuurlijke schoonheid en een zeer oude cultuur en een hartelijke bevolking heeft. Voor veel plaatsen lijkt het wel zo te zijn dat er sinds Marco Polo langs de Zijderoute reisde, weinig veranderd is. De populairste bestemmingen zijn het Pamir gebergte: het dak van de wereld en de Zerafshan vallei: de toegangspoort naar Tadjikistan. Als u belangstelling heeft voor de unieke geschiedenis van dit land en in archeologie en wilt relaxen aan de mystieke meren of de uitdaging van de hoge bergen aan wilt gaan: bergwandelingen maken, bergbeklimmen, paard- of kameel rijden etc. dan is Tadjikistan een optie voor een onvergetelijke reis. De valleien kennen een rijke geschiedenis, met name vanwege de vier grote Zijderoutes die via Tadjikistan naar Azië leidden. Zowel Zoroastrische, Boeddhistische, Hinduistische, Christelijke en Islamitische beschavingen hebben hier hun sporen achtergelaten.

 

Meer over Tadzjikistan


Tags : .tj, Tadzjikistan, Tadzjiekse domeinnaam

domeinnaam

Domeinnaam registreren

.  

Meer extensies registreren

Verhuis uw domeinnaam

Diensten

Tools

Over Nomeo

ISOIEC 27001

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2018 © Nomeo bvba - Nomeo Internationaal : Nederland
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief