Sri Lanka - .lk

De Democratische Socialistische Republiek Sri Lanka, is een republiek op het gelijknamige eiland in de Indische Oceaan, ten zuiden van India. Tot 1948 was het gebied een kolonie van het Verenigd Koninkrijk, en tot 1972 werd het Ceylon genoemd. De commerciële hoofdstad is Colombo, maar de officiële hoofdstad is het nabijgelegen Sri Jayewardenapura Kotte, waar het parlement zetelt. Sri Lanka heeft een oppervlakte van 65.610 km² (twee keer zo groot als België) en telt 21,3 miljoen inwoners.

 

.lk domeinnaam

Sri Lankaanse vlag

De .lk domeinnaam is de officiële, Sri Lankaanse domeinnaamextensie.

 • Lengte : 4 tot 63 karakters
 • Toegelaten karakters : a tot z, 0 tot 9 en koppelteken (-)
 • IDN : Nee.
 • Specifieke regels : Ja. Enkel registreerbaar door lokale bedrijven en organisaties.
 • Registry : LK Domain Registrar
 • Opmerkingen : Moeilijker te registreren, kan enkel geregistreerd worden door lokale bedrijven en lokale organisaties.

Vlag van Sri Lanka

Feiten over Sri Lanka

 • Aantal inwoners : 21,3 miljoen (2009)
 • Hoofdstad : Sri Jayewardenapura Kotte
 • Talen : Singalees en Tamil
 • Munteenheid : Sri Lankaanse roepie (LKR)
 • Telefoon prefix : +94
 • domeinnaam extensie : .lk

Economie

De landbouw geeft werk aan bijna de helft van de bevolking. Theeplantages vormen een belangrijk onderdeel van de Sri Lankaanse economie. Voor binnenlands verbruik wordt vooral rijst verbouwd. Andere exportproducten zijn: arecanoten, kaneel, koffie en cacao; maïs wordt geproduceerd voor de binnenlandse markt. De veestapel omvat koeien, buffels, varkens, geiten, schapen en pluimvee. Runderen en buffels worden vooral als trekdier gebruikt. De visserij wordt op zee en in de binnenwateren beoefend; er wordt ook op parels gevist. Textiel en kleding maken 63% uit van de exportproducten. De belangrijkste exportproducten van Sri Lanka zijn rubber, textiel, kleding, thee, diamanten, robijnen, smaragden, kokosnootproducten, aardolie en een groeiend percentage diensten. Sri Lanka is 's werelds grootste producent van grafiet en er worden ook edelstenen gewonnen.

Toerisme & cultuur

Sri Lanka combineert dankzij haar koloniale geschiedenis typisch Britse elementen zoals de high tea en chique Engelse golfclubs met een exotisch landschap en een boeiende religie. Het landschap van Sri Lanka kent vele diversiteiten. Er zijn bergen, tropische bossen, vele rijstvelden en theeplantages. Ook zijn er veel palmbomen en schiterende zandstranden. Sri Lanka heeft ook enkele natuurparken een bezoek waard zijn, er leven veel wilde dieren zoals olifanten, apen, luipaarden en vele vogels. Cultuurliefhebbers zullen zich zeker thuis voelen op Sri Lanka. Er zijn eeuwenoude steden zoals Polonnaruwa, dat 600 jaar verborgen in de jungle lag en pas in de 19e eeuw door de Britten werd ontdekt. Deze stad gaat terug tot 933 n.C. Maar ook de steden van deze tijd zijn de moeite waard. Zo is Kandy het binnenland is druk en gezellig en staat het bekend om zijn traditionele dansen. Een show betekent doorgaans veel acrobatiek en spektakel, waarbij de dansers over brandende kolen lopen en vuur spuwen. Een aangename afsluiting van een vermoeiende vakantiedag is een bezoekje aan een ayurveda centrum. Ayurveda is een oude medische therapie met olien en kruiden.

 

Meer over Sri Lanka


Tags : .lk, Sri Lanka, Sri Lankaanse domeinnaam

domeinnaam

Domeinnaam registreren

.  

Meer extensies registreren

Verhuis uw domeinnaam

Diensten

Tools

Over Nomeo

ISOIEC 27001

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2018 © Nomeo bvba - Nomeo Internationaal : Nederland
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief