Rusland - .ru

De Russische Federatie is een land, gedeeltelijk gelegen in Europa (Europees Rusland) en gedeeltelijk in Azië. Het land ligt echter vanuit een politiek perspectief in Europa, omdat de belangrijkste delen ervan in het Europese deel liggen en ruim 70% van de bevolking hier woont. Rusland deelt zijn grenzen met de volgende landen (tegen de klok in van NW naar ZO): Noorwegen, Finland, Estland, Letland, Litouwen, Polen, Wit-Rusland, Oekraïne, Georgië, Azerbeidzjan, Kazachstan, China, Mongolië en Noord-Korea. Verder is het door een smalle zeestraat gescheiden van de Verenigde Staten (Alaska) en Japan. De oblast Kaliningrad is een exclave, ingeklemd tussen Polen en Litouwen. Met zijn oppervlakte van 17.098.242 km² is Rusland het grootste land ter wereld, bijna twee maal zo groot als het daaropvolgende land, Canada. Qua inwonertal is Rusland met 140 miljoen inwoners het negende land ter wereld.

 

.ru domeinnaam

Russische vlag

De .ru domeinnaam is de officiële, Russische domeinnaamextensie.

 • Lengte : 2 tot 63 karakters
 • Toegelaten karakters : a tot z, 0 tot 9 en koppelteken (-)
 • IDN : Nee.
 • Specifieke regels : Ja. Iedereen kan een .ru domeinnaam aanvragen, maar er zijn documenten vereist om de identiteit van de aanvrager te bewijzen.
 • Registry : RU center
 • Opmerkingen : Makkelijk te registreren, Het registratieproces duurt gemiddeld 10 werkdagen. Documentair bewijs is bij voorkeur in het Engels, andere talen kunnen het registratieproces vertragen.

.РФ domeinnaam

Russiche vlag

De .РФ domeinnaam is de officiële, Russische domeinnaamextensie in Cyrillische lettertekens.

 • Lengte : 2 tot 63 karakters
 • Toegelaten karakters : a tot z, 0 tot 9 en koppelteken (-)
 • IDN : ja. Cyrillische lettertekens
 • Specifieke regels : Ja. Iedereen kan een .РФ domeinnaam aanvragen, maar er zijn documenten vereist om de identiteit van de aanvrager te bewijzen.
 • Registry : RU center
 • Opmerkingen : Makkelijk te registreren, Het registratieproces duurt gemiddeld 10 werkdagen. Documentair bewijs is bij voorkeur in het Engels, andere talen kunnen het registratieproces vertragen. "РФ" vertaald via punnycode is "xn--p1ai"

kaart van Rusland

Feiten over Rusland

 • Aantal inwoners : 140 miljoen (2009)
 • Hoofdstad : Moskou
 • Talen : Russisch, Tartaars, Basjkiers en enkele lokale talen
 • Munteenheid : Roebel (RUB)
 • Telefoon prefix : +7
 • domeinnaam extensie : .ru

Economie

De belangrijkste exportproducten van Rusland zijn elektriciteit, aardolie, aardgas, steenkool, ertsen, hout en houtproducten. Dat de landbouw nog steeds niet op orde is blijkt uit de noodzaak om veel voedselproducten te importeren. Ongeveer 13% van de beroepsbevolking is werkzaam in de agrarische sector; samen leveren zij 6% van het bruto binnenlands product (2000). De visserij vormt nog steeds een belangrijke economische sector voor Rusland, ondanks een sterke achteruitgang sinds de jaren tachtig. Het land levert ca. 25% van de wereldproductie aan verse en diepgevroren vis en ca. 30% van visconserven. De belangrijkste delfstoffen zijn ijzererts en steenkool (Koesbasbekken en regio Altai), bauxiet (republiek Komi), gas, olie, kolen (10% van ’s werelds steenkolenproductie), uranium, goud, chroom, zilver, platina, diamant, nikkel kobalt, magnesium, mangaan, lood en wolfraam. Veel van deze delfstoffen voldoen helaas niet aan de westerse kwaliteitsnormen. Alleen de nikkel- en aluminiumsector voldoet aan deze normen. De belangrijkste exportproducten in de mijnbouw zijn op dit moment aluminium, nikkel, koper en ijzer.

Toerisme & cultuur

Toerisme is een groeimarkt in Rusland. Vooral het Europese deel heeft veel potentieel: natuurschoon, historie en culturele rijkdommen. De grote trekpleisters van Rusland zijn Sint-Petersburg en Moskou. Dat was in de Sovjet-tijd niet anders en toen waren het zelfs de enige steden die relatief gemakkelijk te bezoeken waren. Een treinreis met de Trans-Siberië-Expres was ook mogelijk, maar uitstappen onderweg niet. Dat is nu geen probleem meer, dus steden als Nizjni Novgorod (Gorki), Omsk of Novosibirsk zijn gemakkelijk te bezoeken. Verder ontdekken toeristen de stadjes van de Gouden Ring. Die wordt zo genoemd vanwege de vele met goud bedekte kerkkoepels. Sochi aan de kust van de Zwarte Zee was al een populaire bestemming voor Sovjetleiders. Nu kunnen ook gewone Russen (en buitenlandse toeristen) zich vermaken in deze badplaats.

 

Meer over Rusland


Tags : .ru, Rusland, Russische domeinnaam

domeinnaam

Domeinnaam registreren

.  

Meer extensies registreren

Verhuis uw domeinnaam

Diensten

Tools

Over Nomeo

ISOIEC 27001

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2018 © Nomeo bvba - Nomeo Internationaal : Nederland
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief