Oman - .om

Het Sultanaat Oman is een land in West-Azië aan de zuidoostkust van het Arabische Schiereiland. Het grenst aan de Verenigde Arabische Emiraten in het noordwesten, Saoedi-Arabië in het westen, en Jemen in het zuidwesten. Het land behoort tot de Arabische Liga. Oman telt 3,4 miljoen inwoners die wonen in een land van 309.500 km².

 

.com.om domeinnaam

Omaanse vlag

De .ge domeinnaam is de officiële, Omaanse domeinnaamextensie voor bedrijven.

 • Lengte : 2 tot 24 karakters
 • Toegelaten karakters : a tot z, 0 tot 9 en koppelteken (-)
 • IDN : Nee.
 • Specifieke regels : Nee, geen beperkingen.
 • Registry : Oman Telecom Company
 • Opmerkingen : Makkelijk te registreren, iedereen kan een .com.om domeinnaam vastleggen.

kaart van Oman

Feiten over Oman

 • Aantal inwoners : 3,4 miljoen (2009)
 • Hoofdstad : Masqat
 • Talen : Arabisch
 • Munteenheid : Omaanse rial (OMR)
 • Telefoon prefix : +968
 • domeinnaam extensie : .om

Economie

De economie van Oman is sterk afhankelijk van de olie- en aardgasindustrie. In 2010 was bijna 30% van het Bruto Binnenlands Product (BBP) afkomstig uit deze sector. Per eind 2010 werden de reserves getaxeerd op 5,5 miljard vaten en dat is voldoende om het huidige productietempo nog 17 jaar vol te houden. De aardgasreserves werden geschat op 700 miljard kubieke meter per ultimo 2010. In de afgelopen tien jaar is de productie verdrievoudigd tot 27 miljard kubieke meter aardgas in 2010. Al 5000 jaar geleden werd er koper gewonnen en recent zijn er weer nieuwe koperertsreserves ontdekt. In hetzelfde gebied (Yanqul) wordt ook goud en zilver gewonnen. Chroom wordt vooral naar Japan en China geëxporteerd. Verder zijn er o.a. nog voorraden steenkool, gips, kalksteen, ijzer, nikkel en mangaan. In de vruchtbare Batinah-vlakte worden veel limoenen verbouwd en staan ca. 10 miljoen dadelpalmen. Dadels zijn vooral voor binnenlands gebruik. Van de dadels wordt bijna alles gebruikt: dadels, pitten, hout, takken en vezels. Tevens groeien hier o.a. nog mango’s, aardbeien, uien, tarwe, luzerne, tabak, aubergines en pepers. De visserij is na de olie- export de belangrijkste bron van inkomsten voor Oman.

Toerisme & cultuur

Het nog onbekende en ongerepte Oman wordt ook wel ‘het best bewaarde geheim van Arabië’ genoemd. Oman beschikt over een enorme rijkdom aan natuur, schitterend uitgestrekte landschappen, een fascinerende cultuur en een vriendelijke bevolking die –terecht- trots is op hun land en elke bezoeker een warm welkom heet. Recente verbeteringen aan de toeristische infrastructuur hebben geresulteerd in een land dat tegemoet komt aan diverse behoeftes. Incentive organisers op zoek naar het ‘wow’ effect, maar ook soft adventurers, travel-in-style fans, diepzee duikers, congress organisers tot trendsetters, zij kunnen hun hart ophalen in Oman!

 

Meer over Oman


Tags : .om, .com.om, Oman, Omaanse domeinnaam

domeinnaam

Domeinnaam registreren

.  

Meer extensies registreren

Verhuis uw domeinnaam

Diensten

Tools

Over Nomeo

ISOIEC 27001

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2018 © Nomeo bvba - Nomeo Internationaal : Nederland
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief