Mongolië - .mn

Mongolië is een land in Centraal- en Oost-Azië. Het land grenst in het noorden aan de autonome republieken Altaj, Tuva en Boerjatië, allen lid van de Russische Federatie. Ook grenst het in het noorden aan de Kraj Transbaikal en grenst in het zuiden aan het autonome gewest Binnen-Mongolië, dat tot China behoort. Mongolië is sinds 1990 een democratie. Mongolië heeft een oppervlakte van 1.564.116 km² en telt slechts 3 miljoen inwoners.

 

.mn domeinnaam

Mongoolse vlag

De .mn domeinnaam is de officiële, Mongoolse domeinnaamextensie.

 • Lengte : 2 tot 63 karakters
 • Toegelaten karakters : a tot z, 0 tot 9 en koppelteken (-)
 • IDN : Nee.
 • Specifieke regels : Nee. Vrij registreerbaar.
 • Registry : MN domain registry
 • Opmerkingen : Makkelijk te registreren, iedereen kan een .mn domeinnaam registreren.

kaart van Monogolië

Feiten over Mongolië

 • Aantal inwoners : 3 miljoen (2009)
 • Hoofdstad : Ulaanbaatar
 • Talen : Mongoolse
 • Munteenheid : tugrik (MNT)
 • Telefoon prefix : +976
 • domeinnaam extensie : .mn

Economie

De economie is vooral gebaseerd op landbouw, veeteelt en mijnbouw. Het grootste deel van de bevolking leeft van veeteelt. Van de beroepsbevolking werkt 42% in de landbouw en veeteelt, 29% in de dienstensector, 14% in de handel, 6% in de nijverheid, 4% in de mijnbouw en 5% bij de overheid. De belangrijkste exportproducten zijn koper, textiel en kasjmierproducten. Er wordt vooral geëxporteerd naar China, de VS en Groot-Brittannië. De belangrijkste importproducten zijn petroleum, machines, gereedschappen en transportmiddelen. Hierbij zijn de belangrijkste handelspartners Rusland, China en Japan.

Toerisme & cultuur

Mongolië is één van de meest hooggelegen landen ter wereld. Hier vind je de prachtige Gobi woestijn met indrukwekkende zandduinen, de graslanden, de vulkanische vlaktes. De bevolking woont er in traditionele gers (ronde tenten, in het Russisch yurt genoemd) en leeft van veeteelt. Toerisme wordt steeds belangijker voor Mongolië. Rustieke kloosters, indrukwekkende vergezichten en de Mongoolse gastvrijheid trekken meer en meer toeristen. Velen van hen stoppen in Mongolië terwijl ze op doorreis zijn met de Trans-Siberië Express. De hoofdstad Ulaan Baatar kent diverse toeristische trekpleisters. Een van de belangrijkste is het Gandan klooster. Over Gandan wordt gezegd dat er ooit 100.000 monniken woonden. Toeristen kunnen op zondag de kunstschatten bekijken, zoals oude Chinese en Mongoolse schilderijen en standbeelden. Ook worden er dan nog diensten gehouden.

 

Meer over Mongolië


Tags : .mn, Mongolië, Mongoolse domeinnaam

domeinnaam

Domeinnaam registreren

.  

Meer extensies registreren

Verhuis uw domeinnaam

Diensten

Tools

Over Nomeo

ISOIEC 27001

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2018 © Nomeo bvba - Nomeo Internationaal : Nederland
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief